Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ada Colau i els seus blocs de formigó, protagonistes del treball artístic d’un fotògraf a Barcelona
  • CA

Ada Colau i els seus blocs de formigó, protagonistes del treball artístic d’un fotògraf a Barcelona. Joel Codina va capgirar el tedi del confinament retratant allò que veia des de la finestra del seu pis, al barri del Raval, mentre l’Estat d’alarma per la Covid-19 limitava la mobilitat de tota la població entre març i juny de 2020. Ara, quan la pandèmia encara no ha remès i s’encadenen noves mesures per intentar contenir el coronavirus, Codina torna a experimentar amb la seva càmera, aquest cop des d’un altre domicili, a l’Eixample i amb l’element més distintiu i controvertit de l'”urbanisme tàctic” promogut per l’alcaldessa com a escenari.

“Llegint Perec em fascinava la importància del quotidià, del que passa sense ser vist, inclús del que molts anomenarien tafanejar”, escriu el fotògraf en un fil a Twitter, on ha publicat diverses instantànies del seu nou treball. Són persones anònimes, vianants i gent de pas, que fan una aturada en el camí en un dels blocs de formigó estesos per l’Ajuntament des de que la crisi sanitària va esclatar. El bloc -d’aparença aspra i que es combina en un pla zenital amb els panots que enrajolen el paviment de l’Eixample- queda just a sota de la finestra des d’on Codina dispara amb la càmera.

Un dels retrats dels blocs de formigó de l'Eixample / Joel Codina
Un dels retrats dels blocs de formigó de l’Eixample / Joel Codina

Els vianants, asseguts en l’incòmode bloc com si fos un banc, són immortalitzats sense saber-ho per l’objectiu de l’artista. “Em va passar al confinament, em passa ara, mirar la vida lentament, mirar-la de fit a fit sense ser rellevant però alhora tremendament bonica”, conclou Codina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa