Colau exigeix a Buch que aturi l’actuació dels Mossos en el desnonament de Gràcia

L'alcaldessa assegura que van informar la Generalitat i els jutjats que la família afectada té assignat un pis per entrar-hi d'aquí a quinze dies

“És incomprensible i intolerable aquest desplegament policial. Hem trucat a Interior perquè aturi immediatament la intervenció”. Així de contundent s’ha mostrat aquest divendres al matí l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, contra el paper que esta fent els antiavalots dels Mossos d’Esquadra en el desnonament d’una família a la Travessera de Gràcia.

“El Juan, la Livia i els seus dos fills [sic] tenen un pis de l’Ajuntament i hi entraran en 15 dies. En vam informar Generalitat i jutjats”, adverteix Colau en una piulada al seu compte de Twitter. El tuit s’ha publict mentre els Mossos carregaven contra els activistes que s’oposaven al desnonament a Gràcia i amb l’últim ple de l’any a l’Ajuntament en marxa, en el qual s’han aprovat part de les ordenances fiscals municipals per a l’any que ve, amb increment d’impostos, amb el suport d’ERC i l’abstenció de JxCat.

També la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha carregat amb duresa contra la gestió policial. Ha catalogat el desplegament de dotze dotacions d’antiavalots de Mossos de “desproporcionat” i ha afegit que “posava en perill les persones que acompanyaven la família”. Tot plegat, per Martín, ha estat “una situació de tensió totalment innecessària tenint en compte que aquesta família tenia garantit el reallotjament”. 

La resposta de Miquel Buch a la reclamació d’Ada Colau, també mitjançant Twitter, s’ha refugiat en què “els Mossos depenen només de la judicatura en els casos de desnonament”. Martín, en canvi, li ha recriminat que “aquest argument es podria aplicar a absolutament tots els desnonaments que hi ha a la ciutat. I com bé sabem, no tots els desnonaments s’executen. I aquí entra en la responsabilitat del departament d’Interior decidir quin tipus de dispositiu s’envia”.

Per tot plegat, la regidora responsable d’Habitatge ha titllat de “mal ús dels recursos públics enviar deu furgones de Mossos a desnonar una família que té un pis adjudicat d’aquí a tres setmanes”. Una situació “incomprensible”, ha insistit. Mentrestant, Buch, s’ha emplaçat a “continuar treballant conjuntament per trobar solucions als problemes socials”. 

Més informació

Nou comentari