Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau defensa el túnel de les Glòries com un escut per protegir els veïns

Pocs dies després de la seva estrena en sentit Llobregat, el túnel de les Glòries acumula crítiques de diversos sectors, que consideren que la infraestructura no resoldrà el problema de congestió dels accessos a la ciutat perquè tampoc no hi ha un transport públic capaç de satisfer les necessitats dels usuaris. L’Ajuntament sempre ha defensat que l’objectiu del túnel és, justament, desincentivar l’ús del vehicle privat. De fet, el consistori ha recomanat no passar pels túnels en les hores punta, entre les 7h i les 9.30h del matí. Es calcula que de forma diària hi circulen 78.000 vehicles, 43.000 en sentit Llobregat i 35.000 en sentit Besòs, i de fet, els primers dies el trànsit ha estat menor però no s’han evitat les cues.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut defensar la pertinença d’aquesta obra, que per cert, ha acumulat un retard de set anys i ha estat també una molèstia constant per als veïns de la zona, tal i com van denunciar al TOT Barcelona. En una entrevista a la cadena SER, Colau ha dit que  “és una solució segura per als veïns i infants que viuen en l’entorn”, perquè ara pateixen menys soroll i contaminació. Ha assegurat que hi ha “un amplíssim consens” darrere del projecte i que en tot cas les retencions de trànsit només són en hores punta, i que qui més se’n beneficia és el transport públic.

“Si no els agrada la meva proposta de la T-usual, que en facin una altra”

Sobre les crítiques que ha rebut l’Ajuntament per plantejar una rebaixa temporal del 50 % de la targeta T-Usual, Colau ha estat clara: “Si no els agrada la meva proposta de rebaixa de la T-usual, que en facin una altra. Si dius que el transport públic és més important que mai, cal ajudar la gent perquè el faci servir. No pot ser que el transport públic sigui el gran oblidat del paquet de mesures d’emergència”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a abril 07, 2022 | 13:40
  Serafi Bandarra i Grataconys abril 07, 2022 | 13:40
  Espero que Colau no sigui reelegida, senzillament no su mereix.
 2. Icona del comentari de: Josep, enginyer a abril 08, 2022 | 08:36
  Josep, enginyer abril 08, 2022 | 08:36
  La fumerada del GRAN EMBUS, surt a l'exterior i es una pol.lucio 6,6 vegades superior en CO2 que si els vehickles passessin a 50 km/hora. COLAU TERRORISME ECOLOGIC, LA PUTIN DEL CI2, comunisme de la mort
 3. Icona del comentari de: Fran BCN a abril 08, 2022 | 11:16
  Fran BCN abril 08, 2022 | 11:16
  El.concepte.veïns es un argument egoista i egocentric, la ciutat és de tots...

Nou comentari

Comparteix