Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau haurà de declarar al març per la querella d’un fons inversor

Ja se sap quan l’alcaldessa Ada Colau haurà de declarar per la querella imposada pel fons inversor Vauras: els pròxims 10 i 13 de març, tal com ha explicat aquest dimarts en una roda de premsa. Aquest fons inversor és el propietari del Bloc Llavors, que es troba al barri del Poble-sec (districte de Sants-Montjuïc). En aquesta finca vivien diverses famílies que van ser desallotjades. En aquell moment, l’Ajuntament va posicionar-se i va multar Vauras per no oferir lloguers socials a les famílies vulnerables que vivien allà. Davant aquesta actuació, el fons inversor va respondre amb una denúncia al consistori.

Aquest dimarts, Colau ha explicat amb detall com va actuar el consistori en aquell moment. “Per fer complir la normativa vam requerir a Vauras que, tal com establia la llei catalana vigent llavors, si volien fer fora les famílies els hi havien d’oferir lloguer social. Estem parlant de mínims”, ha recordat l’alcaldessa i ha afegit: “Vauras no va respectar i, aplicant la llei, vam imposar les sancions pertinents. Arran d’aquests fets va arribar la querella contra l’Ajuntament”.

L’alcaldessa està “molt tranquil·la”

El fet d’estar citada a declarar, no preocupa a l’alcaldessa. Assegura que està “molt tranquil·la” i està convençuda que aquesta causa també s’arxivarà. Tanmateix, ha criticat la manera d’actuar de fons inversors com Vauras. “Es tracta d’una mala praxi sistemàtica de comprar immobles sencers a la ciutat i fer la vida dels llogaters que hi viuen la vida impossible i fer lloguers impossibles”, ha assenyalat.

Colau no és l’única persona citada a declarar. Tanmateix, l’acompanyaran el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra; la regidora d’Habitatge, Lucía Martín; i una funcionària de l’Ajuntament. Més enllà de les portes del consistori, diversos activistes que van intentar parar els desallotjaments van rebre una allau de multes, tal com van informar en un comunicat el passat mes de maig després del darrer. Llavors la previsió era que 67 persones fossin sancionades amb multes de 600 euros.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: no pot tornar a ser alcaldessa a febrer 14, 2023 | 14:28
    no pot tornar a ser alcaldessa febrer 14, 2023 | 14:28
    la kolau pot estar tranquil·la, la injustícia està de la seva banda
  2. Icona del comentari de: Pol a febrer 14, 2023 | 16:40
    Pol febrer 14, 2023 | 16:40
    El que ha de fer el fons d'inversió voltor, i altres com ells, es presentar-se a les eleccions al municipi de Barcelona, deixar d'empaitar la gent i fer perdre el temps a la justícia. Per una altra banda afavoriran la divisió del que resta del partit de Rivera, PP-vOx i "valents".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa