Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau ajorna la votació sobre la funerària pública
  • CA

La votació de la funerària municipal cau del ple de l’Ajuntament de Barcelona de divendres, després que el govern d’Ada Colau hagi comprovat que no té els suports necessaris per tirar endavant en projecte. 

La iniciativa impulsada pel govern municipal es votarà finalment en un ple extraordinari dimecres de la setmana que ve, ja que l’equip de govern espera haver convençut almenys un dels dos grups amb uns informes que se’ls lliuraran demà.

Ho ha anunciat aquest dimecres el regidor de Presidència, Aigua i Energia, Eloi Badia, que ha apuntat que la voluntat del govern municipal és sotmetre a votació la iniciativa “sí o sí”. Badia ha explicat que en la junta de portaveus de dimarts tant el grup municipal del PSC com el del PDeCAT van demanar uns informes jurídics vinculats als drets econòmics i polítics del servei que el govern municipal espera tenir demà. En aquest sentit, ha indicat que es posposa la votació per poder “analitzar” els informes.

Badia ha dit que la votació “s’ha de dur a terme” i que el fet de posposar-la només suposa “guanyar temps per parlar amb calma amb els grups” i “recollir les sensibilitats que falten” perquè la funerària municipal tiri endavant. “La voluntat de votar és absoluta”, ha remarcat.

Els treballadors de SFB hi estan en contra

El portaveu del comitè d’empresa de Serveis Funeraris de Barcelona (SFB), Jordi Fernández, ha reiterat l’oposició dels treballadors al projecte de funerària pública que impulsa el govern d’Ada Colau, però també ha demanat a l’Ajuntament que no surti de SFB. “Estem en contra de la privatització del 100% de SFB”, ha dit Fernández en declaracions recollides per Europa Press. 

De fet, el comitè d’empresa ha proposat a l’Ajuntament que torni a comprar les acciones que va vendre de SFB per recuperar-ne el control i ha recordat que si s’acabés creant la funerària pública –que potser no serà en aquest mandat– repercutirà en els llocs de treball que hi ha ara Serveis Funeraris. “Les empreses privades funcionen així”, ha lamentat. “Si hi ha pèrdues o es guanya el que s’ha de guanyar, retallen personal”. 

Més notícies
El PSC enterra abans del ple la funerària pública de Colau
Notícia: El PSC enterra abans del ple la funerària pública de Colau
Comparteix
El projecte de BComú compta amb el suport d'ERC, la CUP i els dos regidors no adscrits però necessita encara un grup municipal més
El govern municipal vol portar a plenari la creació d'una funerària municipal / Nikodem Nijaki
Colau intentarà aprovar ‘in extremis’ la creació de la funerària municipal
Notícia: Colau intentarà aprovar ‘in extremis’ la creació de la funerària municipal
Comparteix
El govern municipal portarà la mesura al plenari després d'anys de negociacions infructuoses amb els grups de l'oposició

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa