Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PSC enterra abans del ple la funerària pública de Colau
  • CA

El grup municipal del PSC votarà en contra de la funerària pública que impulsa el govern d’Ada Colau al ple del proper divendres. Els socialistes titllen la iniciativa de “desgavell i improvisació” i consideren que pot posar en risc llocs de treball al sector privat. Així, tot i que es declaren favorables a abaratir el preu que paguen les famílies per als enterraments, no estan disposats a donar llum verda al projecte a 100 dies dels comicis locals del 26-M.

La regidora Carmen Andrés ha criticat que el consistori dels comuns “votés a favor i no exercís el dret a veto” en l’increment tarifari del 16% que ha aprovat l’empresa mixta Serveis Funeraris de Barcelona (SFB), en la qual l’Ajuntament té un 15% de participació. “Ens sembla una presa de pèl i una broma de mal gust”, ha assegurat Andrés, que ha insistit en considerar la funerària pública “una operació de cara a la galeria” i “propaganda electoral aprofitant la institució”. “Volen fer a 100 dies el que no han estat capaços de fer en 4 anys”, ha valorat. 

El regidor de Presidència, Eloi Badia, va anunciar la setmana passada que el govern municipal sotmetria a votació al ple del mes de febrer aquest projecte. Per ara BComú compta amb el suport de la CUP, d’ERC i dels dos regidors no adscrits, però sense PSC o PDeCAT no es podrà aprovar. Badia va insistir que la funerària pública podria abaratir els preus un 40% i obriria 20 sales de vetlla en una ubicació encara a determinar.

Hereu va privatitzar SFB fa una dècada

A més, un informe de l’empresa municipal B:SM ha determinat que el 15% d’accions de l’Ajuntament a Serveis Funeraris “s’està devaluant”, pel que el consistori veu justificat sortir d’aquesta societat i crear-ne una de nova 100% pública. Es dóna la circumstància que SFB tenia majoria pública fa només una dècada, quan el govern de Jordi Hereu (PSC) va vendre a la privada Mémora –que ja tenia el 49% de les accions– un 36% extra de participacions a canvi de recuperar el 49% de les accions que aquesta tenia a Cementiris de Barcelona, que és ara totalment pública. La venta es va aprovar al ple municipal amb el suport de l’oposició.
 

Més notícies
El govern municipal vol portar a plenari la creació d'una funerària municipal / Nikodem Nijaki
Colau intentarà aprovar ‘in extremis’ la creació de la funerària municipal
Notícia: Colau intentarà aprovar ‘in extremis’ la creació de la funerària municipal
Comparteix
El govern municipal portarà la mesura al plenari després d'anys de negociacions infructuoses amb els grups de l'oposició
Cementiri de Montjuïc. | Europa Press
La Síndica de Greuges denuncia “irregularitats” en la funerària pública de Barcelona
Notícia: La Síndica de Greuges denuncia “irregularitats” en la funerària pública de Barcelona
Comparteix
Maria Assumpció Vilà critica la "manca de transparència" de Cementiris de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa