Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Clínic oferirà tatuatges per sensibilitzar contra la violència sexual

L’Hospital Clínic farà durant la les festes de la Mercè una campanya contra la violència sexual per sensibilitzar els joves. Tal com ha afirmat l’ACN, ho farà sota el lema ‘Prou violència sexual. Et queda clar?’ en el concert ‘Els 40’, que tindrà lloc aquest diumenge a Zona Universitària i on, a més, actuaran Portobello, Miki Núñez, Lola Índigo, The Tyets o Doctor Prats. El més important d’aquesta campanya, però, és que es convidarà els presents a participar en diferents accions.

Per una part, voluntaris de l’hospital oferiran de manera gratuïta tatuatges amb lemes en contra d’aquesta violència dissenyats per l’artista Tayri Rodríguez. Per l’altra, la grafitera Malicia pintarà un grafiti seu en directe que després se subhastarà. La idea d’aquesta darrera activitat és aconseguir finançament per a la campanya del Clínic. Això no és tot. També es convidarà els joves a compartir a les xarxes socials el hashtag #etquedaclar. Amb totes aquestes iniciatives el Clínic vol lluitar, tal com ha dit, contra “un problema de salut pública”.

25N

Aquesta campanya, a més, continuarà el pròxim 25 de novembre, Dia internacional contra la violència vers les dones, quan l’hospital traurà a la llum el nombre d’agressions ateses durant el 2022. D’altra banda, SER Catalunya, que col·labora en la campanya, emetrà durant tot aquest mes la falca ’30 anys atenent violència sexual a l’Hospital Clínic de Barcelona i no és per felicitar-nos. Si la relació no és consentida, és un delicte i tu ets un agressor. Et queda clar?’.

En aquest sentit, és important recordar quin ha estat el panorama de les violències sexuals aquest estiu. Tal com va informar fa pocs dies betevé amb dades de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, els abusos sexuals han augmentat un 63,5 % respecte el 2019 (de 74 casos a 121) i les agressions sexuals han caigut un 21,6%, 13 menys que en el 2019, la qual cosa es tradueix amb un total de 47. Aquestes dades s’han recollit en el marc del Pla contra les violències sexuals, que entre altres, ha vetllat aquest estiu per garantir itineraris segurs a les zones d’oci nocturn i el transport públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa