Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Clínic ha registrat aquest any el doble d’agressions sexuals que el 2021
  • CA

Les agressions sexuals continuen tenint un pes important als hospitals. Tal com ha informat l’Hospital Clínic aquest dijous, 556 víctimes d’agressions sexuals han trucat a les portes del centre sanitari entre l’1 de gener i el 31 d’octubre. Això significa que s’ha produït un augment respecte a anys anteriors. Concretament, han crescut un 28,7% respecte al mateix període del 2019 i un 51% respecte al 2021, tot i que en aquell moment encara hi havia restriccions als establiments d’oci nocturn.

Pel que fa al gènere de les víctimes, el 90% han estat dones i tots els agressors, el 100%, han estat homes. Les edats són dispars, ja que la més jove tenia 16 anys i la més gran 82. Les menors de 25 anys, però, són les que tenen més pes, ja que l’edat del 53% de les víctimes es trobava en aquesta franja d’edat. En canvi, l’edat més habitual dels homes que han patit agressions era entre els 18 i els 35 anys.

El 57% de les dones van ser violades amb penetració

El tipus d’agressió que han patit les víctimes també és un aspecte que ha destacat l’Hospital Clínic. Per una part, aquest 2022 el 57% de les dones (287) han estat violades a partir de penetració vaginal, anal o bucal; mentre que el 2021 aquesta van ser 65% (215). Per l’altra, el 51% dels homes han patit penetració anal aquest any i el 2021 van ser el 64%.

En els darrers anys s’han vist diverses violacions en grup, i això també es veu reflectit en el balanç de l’Hospital Clínic. Enguany un total de 50 dones (un 10% de les víctimes) han patit aquesta xacra en mans de més d’un agressor. Aquestes són les mateixes que l’any passat.

La temporada de l’any més crítica, quan el Clínic ha atès més víctimes, ha estat entre el juny i l’octubre, amb entre 64 i 70 persones al mes. Això es tradueix amb dues a la mateixa vegada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa