Festa il·legal amb 160 persones en una nau de Barcelona

Tots els assistents han estat denunciats per no dur mascareta ni mantenir la distància social

La policia ha desmantellat una festa il·legal amb 160 persones que no portaven mascareta ni respectaven la distància social. Tots els assistents han estat denunciats per infringir les mesures sanitàries contra la Covid-19. La cita tenia lloc aquesta nit de divendres a dissabte en una nau industrial de la Zona Franca i s’havia convocat a través de les xarxes socials amb entrada de pagament.

Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana han dut a terme la clausura de l’activitat i l’espai. La policia catalana ha denunciat també als organitzadors i a un home per tràfic de drogues, a més d’aixecar 8 actes per tinença de substàncies estupefaents. Per la seva banda, el cos barceloní ha fet una inspecció i ha aixecat acta per la festa il·legal.

Nau on tenia lloc la festa il·legal desmantellada a la Zona Franca / Mossos d'Esquadra
Nau on tenia lloc la festa il·legal desmantellada a la Zona Franca / Mossos d’Esquadra

Els Mossos han rebut un avís d’una persona que tenia previst fer una festa legal en un altre lloc des d’abans de les restriccions a causa del Covid-19 i que s’havia assabentat que algú volia aprofitar per fer-la igualment però en un altre emplaçament. Al local la policia hi ha trobat aparells de música i ampolles d’alcohol i refrescos.

Precedent a Sant Gervasi

La setmana passada la policia va haver de clausurar una altra festa il·legal a Sant Gervasi. En aquest cas eren 58 persones, que també van acabar denunciades per no dur mascareta i l’organitzador de l’esdeveniment, a més, per saltar-se les restriccions sobre l’oci nocturn.

Fecasarm diu que se’n faran dues més

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha alertat la Generalitat que s’han convocat dues festes multitudinàries il·legals per a aquest cap de setmana a Catalunya malgrat les restriccions pel coronavirus. Una d’elles està prevista en un punt desconegut aquest dissabte des de les 16 hores fins a les 2, mentre que l’altra tindrà lloc a Barcelona diumenge, segons ha informat el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, en un correu electrònic enviat a la Generalitat i recollit per Europa Press.

Ha demanat a la Generalitat que “faci seguiment i que impedeixi” aquestes festes, al·legant que l’Executiu és la màxima autoritat en salut i espectacles públics a Catalunya. Aquesta informació ha arribat a Fecasarm a través del canal de denúncies que l’entitat ha obert perquè tota persona que tingui coneixement d’una festa il·legal pugui alertar de manera “totalment anònima”.

L’objectiu de Fecasarm és que, denunciant aquestes festes il·legals, es pugui aixecar la prohibició de funcionar per als locals legals el més aviat possible, ja que aquests sí “disposen de mesures de seguretat i de control, a diferència de les activitats il·legals”.

Més informació

Comentaris

    German 04/09/2020 10:19 am
    A esta gente, si se contagia se les debería negar la asistencia medica, por irresponsables. Seguro que se les quitarían las ganas de volver a ir a fiestas clandestinas sin protección.

Nou comentari