Els Claretians catalans encarreguen a un advocat extern investigar abusos des dels anys 70

El lletrat Xavier Puigdollers estarà al capdavant del Servei d'Acollida i Investigació de la missió

Missioners Claretians de Catalunya han encarregat a un advocat extern que investigui els possibles abusos comesos des dels anys 70 als centres de la institució. En concret, s’ha posat en marxa el Servei d’Acollida i Investigació –tal com van anunciar el passat mes de febrer després que sortissin a la llum possibles casos d’abusos–, que estarà liderat per l’advocat Xavier Puigdollers, una “persona externa a la institució”.

[r:1]

“L’objectiu final és aprendre del passat perquè avui la infància tingui un entorn amb la màxima protecció, així com escoltar i atendre les víctimes”, ha explicat la institució en un comunicat aquest dilluns, en què ha detallat que la revisió es remuntarà a fa 50 anys.

Un informe, que preveuen que es finalitzi aquest any, contindrà els fets i informacions recollides, així com propostes de mesures per prendre en l’àmbit civil i canònic, i “qualsevol informació rellevant des del punt de vista penal serà traslladada a la justícia civil i a la Congregació de la Doctrina de la Fe, com s’ha fet fins ara”.

Més informació

Nou comentari