Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Centenars de persones protesten a Barcelona contra la precarietat laboral
  • CA

La jornada d’aquest dilluns 1 de maig va estar marcada per les diferents manifestacions que es van convocar a Barcelona. Una d’elles va ser la marxa convocada per la Taula Sindical de Catalunya, on van participar centenars de persones per demanar diferents millores laborals, com la derogació de la reforma laboral, de la llei mordassa i d’estrangeria i la reducció de l’edat de jubilació, entre altres peticions. El lema sota el qual es van cridar aquestes demandes va ser ‘1 de maig ofensiva de classe’. La protesta va comptar amb la participació de representants de la CGT, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), CNT, COS, Solidaritat Obrera i Cobas i de partits polítics com la CUP i van participar-hi 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 7.000, segons els organitzadors.

“Agenollat als poders econòmics”

Un dels moments més destacables va ser quan els sis sindicats van assenyalar que el govern espanyol era un “mentider” per no derogar la llei mordassa o no haver fet el promès amb la reforma laboral. Tal com van recordar, no va retirar els aspectes “més lesius” de la reforma, tal com “havia promès”. En aquest sentit, la Taula Sindical va afirmar que el govern espanyol està “agenollat als poders econòmics”. Pel que fa als serveis públics, les organitzacions sindicals van denunciar la seva “precarització i privatització”, així com van alertar de “l’increment de pressupost militar i l’explotació dels migrants”.

Més enllà de compartir demandes capaces de millorar els drets laborals de molts treballadors, la protesta també es va materialitzar en destrosses. Per exemple, es van trencar vidres de la botiga de Zara de la cantonada de plaça de Catalunya amb el carrer de Bergara, d’una botiga de roba Primark que es troba a la capçalera de les Rambles, d’una oficina del Banc Santander i d’una botiga d’intercanvi de divises. Paral·lelament, es van fer pintades en un edifici de la Universitat de Barcelona (UB= i es van produir destrosses a la porta exterior de l’Oficina de Turisme de la Generalitat, al Palau Moja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa