Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Totes les manifestacions convocades pel dia del treballador a Barcelona

A les 12 hores comença la manifestació convocada pels dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO, al centre de Barcelona. Els manifestants començaran la protesta a la plaça d’Urquinaona i baixaran per la Via Laietana. La protesta, que reclamarà millores salarials i clamarà contra l’enriquiment dels empresaris, arriba a les portes d’unes eleccions transcendentals per Barcelona i enmig d’un debat força tensionat entre sindicats i patronals per quin ha de ser el salari mínim a l’Estat. La dels dos grans sindicats, però, no és l’única manifestació del dia.

A la tarda, la Taula Sindical de Catalunya ha convocat una manifestació unitària sota el lema ‘1 de Maig: ofensiva de classe’. La manifestació començarà a les 18 hores a la rambla del Raval i clamarà, tal com han fet UGT i CCOO durant el matí, per uns salaris dignes. En aquesta línia, la convocatòria demana l’abolició completa de la reforma laboral. També es fixarà la mirada en l’augment constant de preus, els quals, asseguren perjudiquen la classe treballadora.

Altres concentracions

Unes hores abans, la convocatòria de la CGT haurà obert la jornada de reivindicacions. A les 11 hores del matí, el sindicat s’ha manifestat als Jardinets de Gràcia a favor d’unes ofertes laborals dignes. La CGT demana, en aquest sentit, lluitar per una millora dels convenis laborals, així com per una reducció de la jornada i un augment de les pensions. El sindicat també concentra la lluita en la reducció de la despesa de la llar, la qual s’ha incrementat en els darrers anys de forma notòria.

D’altra banda, la Intersindical-CSC ha fet una crida per reunir-se a les 12 hores a la plaça de Tetuan sota el lema “Lluitem amb tu! Salaris amunt i pensions dignes!”. La protesta acabarà al parc de l’Estació del Nord. En aquest moment, la intersindical també organitza activitats alternatives com ara dinars amb preus populars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa