CCOO i UGT alerten d’un acord “ocult” entre Correus i l’Ajuntament

Denuncien "manca de transparència" i "mensypreu" cap als agents socials

CCOO i UGT han criticat aquest dimecres la “manca de transparència” i “el menyspreu cap als agents socials” que suposa l’acord entre Correus i l’Ajuntament de Barcelona per cedir a la ciutat l’edifici de la companyia a la Via Laietana. L’objectiu del pacte és convertir l’immoble en un centre d’innovació empresarial per a companyies tecnològiques i start-ups.

Els dos sindicats critiquen que el president de Correus, Juan Manuel Serrano, està fent una “gestió estratègica nefasta” amb el “desballestament de Correus” i la “venda, privatització parcial o cessió per interès polític dels immobles de l’operador postal públic”. Segons afirmen els sindicats en un comunicat, “l’acord ocult” entre Correus i l’Ajuntament de Barcelona “afectarà una plantilla de 400 treballadors que actualment tenen aquesta seu com a centre de treball”.

De fet, l’edifici és l’oficina principal de Correus a Barcelona, diuen els sindicats, que recorden que allotja dos districtes postals –08002 i 08003– i ofereix els serveis d’atenció al client, recursos humans, formació o qualitat. “Tot el contrari del que pretén vendre el president Serrano, quan diu que a l’edifici amb prou feines hi ha treballadors exercint les seves funcions”, afirmen els sindicats.

Els sindicats s’han manifestat aquest dimecres davant de les portes de l’edifici de Correus per protestar contra la cessió, que ha anunciat el ministre Ábalos.

Més informació

Nou comentari