Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau una xarxa que prostituïa dones i les mantenia en condicions de semiesclavitud

La Policia Nacional ha detingut els responsables de dos locals d’explotació sexual operats per màfies asiàtiques. Hi ha 14 detinguts, quatre per un delicte de prostitució i contra els drets dels ciutadans estrangers, i deu més per infracció de la Llei d’estrangeria. A més, s’han identificat 11 dones explotades per proxenetes de la seva mateixa nacionalitat en condicions de semiesclavitud. Exercien la prostitució en condicions molt precàries en un immoble i uns baixos de la ciutat, on oferien massatges eròtics i serveis sexuals. Havien d’estar disponibles les 24 hores. Els agents van actuar a partir d’una denúncia anònima. Els locals estaven a l’Esquerra de l’Eixample i a Horta-Guinardó.

Els quatre detinguts per prostitució s’encarregaven de la seguretat i del control de les dones explotades. Els investigadors van poder comprovar les precàries condicions en què vivien les víctimes, que dormien en lliteres en estretes habitacions sense pràcticament ventilació, al costat de fogons i bombones de butà que utilitzaven per cuinar.

C

Les dones explotades dormien al costat de fogons i bombones de butà que utilitzaven per cuinar | PN

Les dones s’introduïen a l’Estat a través de màfies, amb les quals adquirien un gran deute econòmic que havien de pagar exercint la prostitució. Les captaven en les zones més humils d’Àsia i un cop a Europa, se’ls retirava la documentació. No tenien permís de residència ni de treball, així que es van veure obligades a acceptar les condicions imposades pels proxenetes, que són compatriotes seus que viuen al país. A més, les canviaven de local contínuament, de forma que no són conscients d’on estan perquè gairebé no tenen contacte amb l’exterior.

Més notícies
Notícia: Cau una xarxa que introduïa vietnamites pel Prat per explotar-los en centres de manicura
Comparteix

Cau una xarxa que introduïa vietnamites pel Prat per explotar-los en centres de manicura

A Barcelona la Policia Nacional ha registrat 10 centres de manicura i s'han detingut 37 persones a tot l'Estat
Notícia: Cau una xarxa que introduïa vietnamites pel Prat per explotar-los en centres de manicura - Mobile
Notícia: Cau una xarxa d’explotació laboral d’immigrants que venia contractes a 8.000 euros
Comparteix

Cau una xarxa d’explotació laboral d’immigrants que venia contractes a 8.000 euros

Les víctimes intentaven aconseguir la residència a l'Estat i rebien amenaces per fer-los treballar fins a 18 hores al dia
Notícia: Cau una xarxa d’explotació laboral d’immigrants que venia contractes a 8.000 euros - Mobile

Nou comentari

Comparteix