Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau una xarxa que introduïa vietnamites pel Prat per explotar-los en centres de manicura
  • CA

La Policia Nacional, en col·laboració amb l’Europol, ha detingut 37 persones i ha desarticulat una xarxa que introduïa vietnamites a Espanya per explotar-los en centres de manicura. L’organització tenia la infraestructura principal a Barcelona i havia aconseguit portar 730 ciutadans del Vietnam a l’Estat, la majoria per l’aeoroport del Prat. A la capital catalana s’han escorcollat 10 centres de manicura.

El grup criminal utilitzava els procediments de Protecció Internacional i de Menors Estrangers No Acompanyats (MENAS) per passar els controls fronterers. Per facilitar l’entrada dels immigrants la xarxa demanava protecció internacional o al·legaven que eren menors. En cas que acabessin a un centre per a MENAS, els obligaven a fugir del centre i a anar en taxi fins a Barcelona. 

La xarxa cobrava 18.000 € per persona i des del gener de 2018 havia ingressat 13 milions d’euros. L’operació s’ha portat a terme de forma simultània a 16 ciutats espanyoles, inclosa Barcelona, i s’han fet 100 registres en total. El grup posseïa una infraestructura al Vietnam per a la captació, l’organització del viatge, la gestió de pagaments i beneficis, però també en diferents països sud americans, per a la recepció i acolliment durant diversos dies per tal de simular una estada per turisme ia Espanya, lloc de recepció, explotació i derivació a diferents províncies i altres països europeus com França i Alemanya.

Els investigadors han destacat el tracte humiliant a les víctimes per les condicions del seu allotjament en els habitatges de l’organització. Els mantenien tancats en pisos, de vegades en amagatalls als quals s’accedia a través d’una trapa, també és ressenyable les condicions laborals patides, sent traslladats diàriament des dels centres de treball fins als domicilis amb jornades laborals de 12 hores i sense llibertat de moviment.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ona a desembre 05, 2018 | 12:19
    Ona desembre 05, 2018 | 12:19
    Resulta realment fastigós veure unes ungles pintades: els esmalts són molt nocius pel medi ambient i a més s’experimenta amb animals causant-lis un sofriment injustificat. No puc entendre les dones ignorants del que significa la cosmètica, tan presumides; és patètic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa