Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau una xarxa d’explotació laboral d’immigrants que venia contractes a 8.000 euros
  • CA

Oferien contractes laborals per aconseguir la ciutadania a canvi de fins a 8.000 euros i de jornades de fins a 18 hores diàries. La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa de pakistanesos que explotava a compatriotes i els venia contractes de feina. Agents policials han detingut quatre persones responsables del grup, que disposaven d’empreses, establiments i domicilis, segons fonts policials.

Una vegada els interessats pagaven els 8.000 euros per obtenir contractes i regularitzar la seva situació administrativa a l’Estat, els responsables del grup els obligaven a dormir a un soterrani de l’Eixample. Més endavant, “una vegada guanyava la seva confiança”, els allotjaven a domicilis, segons la Policia Nacional. Per permetre que hi dormissin els exigien 150 euros, la meitat del sou que els donaven. A més, els feien treballar fins a 18 hores sense descans setmanal. 

Els integrants de la trama s’aprofitaven de la situació d'”indefensió, carència de recursos i situació irregular” per, utilitzant “amenaces”, obligar-los a treballar sense cap tipus de dret laboral. 

La investigació es va iniciar arran de la denúncia d’un pakistanès que afirmava que havia pagat 8.000 euros a canvi d’un contracte laboral per regularitzar la seva situació. La trama oferia els contractes al país d’origen. Una vegada estaven a Barcelona, si hi havia una inspecció de treball o policial els responsables de la xarxa posaven al lloc de treball a treballadors que sí que tenien la residència i el permís de treball.

Els quatre detinguts estan acusats dels delictes de pertinença a organització criminal, contra els drets dels treballadors, contra els drets dels ciutadans estrangers i amenaces. La investigació ha estat desenvolupada per agents de la Unitat Central de Xarxes d’Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (UCRIF) de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa