Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Casa de Rússia de Barcelona suspèn totes les activitats per la guerra

La Casa de Rússia de Barcelona ha decidit aquest dijous suspendre totes les activitats previstes per la guerra iniciada el 24 de febrer pel president rus, Vladímir Putin, a Ucraïna. En cap moment del breu comunicat han condemnat de forma clara la invasió engegada per Rússia. De fet, parlen d'”operacions militars en el territori d’Ucraïna“, seguint la línia marcada i imposada pel Kremlin a l’hora d’explicar el conflicte. De totes maneres, sí que han rebutjat “qualsevol mena d’acció que separi la gent”, han dit. Només se salven aquells actes de caràcter educatiu.

“El nostre objectiu és unir les persones i cultures de diversos països”, han detallat. En cap moment han fet servir expressions com guerra, invasió o atac per definir el que està fent Rússia a Ucraïna. El Roskomnador, que és l’òrgan rus que supervisa la feina dels mitjans, ha imposat el veto a aquestes paraules. De fet, si ho fan s’exposen al bloqueig de les pàgines webs on informen la ciutadania, així com sancions econòmiques. “La Casa de Rússia és una plataforma internacional oberta que estreny els llaços culturals empresarials entre Rússia i Espanya”, declaren. En aquest breu text afirmen que la decisió presa aquest dijous es mantindrà “mentre durin les hostilitats a Ucraïna” i, per tant, fins a nova ordre.

“Ningú ens ha aconsellat res, són les nostres paraules”, diuen

Des de la Casa de Rússia de Barcelona neguen rotundament qualsevol classe de coacció o limitació quant a la llibertat d’expressió a l’hora de fer aquest comunicat. “Ningú ens ha aconsellat res, són les nostres paraules i la nostra decisió”, assegura Anna Silyunas, directora general d’aquesta fundació al TOT Barcelona. “Crec que també és una errada en la traducció” a l’hora de fer el comunicat, apunta. Sigui com sigui, afirma que el que s’està vivint és una “situació dramàtica” i que a l’entitat tots titllen el fet d'”invasió”. De fet, expliquen que fins i tot estan fent gestions per ajudar ucraïnesos a escapar del país. “Estem treient la nena que tenim apadrinada d’Ucraïna”, indica.

La Fundació Casa de Rússia a Barcelona és un projecte creatiu i conceptual que busca presentar a la societat internacional un format nou que posiciona Rússia en el context europeu com un estat modern, disposat a col·laborar en els àmbits de la ciència, la cultura, negocis i innovacions i les tecnologies”, defineixen al seu web oficial. A partir d’esdeveniments culturals, educatius, econòmics i comercials es proposa unir lligams entre el país més gran del món amb Espanya. El president d’aquesta institució és Ivan Riutov i el seu vicepresident Mikhaïl Xvidkói.

Nou comentari

Comparteix