Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Primer pas perquè el carrer Reis Catòlics canviï de nom
  • CA

El ple de districte de Sarrià-Sant Gervasi ha aprovat la proposta de canvi de nom del carrer Reis Catòlics de Vallvidrera pel d’Elisa Moragas. L’aprovació ha estat amb 13 vots a favor (els dels consellers dels comuns, els PSC, ERC i JxCat) i 6 en contra (Cs, PP i Barcelona pel Canvi, el grup de  Manuel Valls), després que la plataforma Canviem Reis Catòlics hagi entregat 1.045 signatures a favor del canvi. Tanmateix, l’aprovació no és definitiva, encara queda un tràmit: ara s’ha d’elevar a la ponència del Nomenclàtor. 

Les paperetes amb què els veïns han votat | Canviem Reis Catòlics

Sobre el canvi de nom de Reis Catòlics per Elisa Moragas, la consellera d’ERC Mercè Amat s’ha mostrat partidària: “Si aquest nom de carrer el va posar una dictadura, em sembla bé que el canviï una  iniciativa popular”.

La iniciativa per canviar el nom va engegar al juny, quan va començar el període per presentar noms alternatius per al carrer. Després que el 15 d’agost es tanqués el termini per a les propostes, el dia 6 de setembre es va fer la primera volta per escollir els quatre noms finalistes. Finalment, durant els dies 13, 14 i 15 de setembre els veïns van decidir que el nom sigui Elisa Moragas.

Qui era Elisa Moragas?

Elisa Moragas va ser la mestra fundadora de l’escola Nabí, situada a l’actual carrer Reis Catòlics. La va impulsar el 1972 amb un grup de pares i altres mestres que volien una pedagogia oberta i moderna, inspirada en el mètode Freinet.

A més, en va ser la directora durant 20 anys, entre el 1972 i el 1992. Aquesta proposta de nou nom per al carrer Reis Catòlics va rebre gairebé el 50% dels vots (167) durant la campanya de la plataforma impulsora. Els altres noms que hi havia sobre la taula eren Major de Vallvidrera, Nabí i la Llauna. 

Més notícies
Veïns de Vallvidrera voten canviar el nom del carrer Reis Catòlics
Notícia: Veïns de Vallvidrera voten canviar el nom del carrer Reis Catòlics
Comparteix
Proposen que passi a dir-se Elisa Moragas, fundadora d'una escola que està al mateix carrer
Els taxistes voten avui mantenir la vaga, aturar-la o donar una treva fins al Mobile
Notícia: Els taxistes voten avui mantenir la vaga, aturar-la o donar una treva fins al Mobile
Comparteix
L'assemblea, que comença a les 11 hores, serà clau per al futur de les mobilitzacions del sector

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa