Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Caos a Rodalies amb retards a quatre línies

Una avaria al sistema de senyalització a Montcada Bifurcació ha obligat a primera hora de la tarda els trens a circular en via única fins a Sant Andreu Arenal. Atenent un comunicat de Renfe, aquesta incidència ha provocat retards de fins a 30 minuts en els serveis de les línies R3, R4, R7 i R12 de Rodalies.

Tècnics d’Adif s’han desplaçat al punt afectat per tal d’avaluar i procedir a la reparació de l’avaria i, paral·lelament, Renfe ha tractat d’informar per mitjà de tots els diversos canals d’informació i atenció al client.

Una altra incidència deixa passatgers a les fosques a Arc de Triomf

Més tard, una incidència en un tren de l’R3, que es trobava a l’estació d’Arc de Triomf, ha generat nous endarreriments. Així ho ha avançat betevé, que alhora ha indicat que moltes persones no han tingut més remei que quedar-se una hora dins el tren. La major part d’aquest temps l’han passat a les fosques.

Pel que fa a les primeres incidències d’aquesta tarda, a les 17.45 hores tècnics d’Adif han pogut reparar parcialment l’avaria que obligava a circular en via única al tram Sant Andreu Arenal-Montcada Bifurcació. D’aquesta manera, Adif restableix la circulació per les dues vies en aquest trajecte i així comença a recuperar freqüències a les línies afectades.

Afectacions per la darrera convocatòria de serveis mínims

Les incidències i aglomeracions no són pas un cas aïllat i, de fet, el passat divendres la xarxa ferroviària catalana i, en especial, la barcelonina, van patir afectacions derivades de la nova jornada de vaga a Renfe. En concret, es tractava de la darrera convocatòria de serveis mínims que arribava després d’una primera jornada de mobilitzacions del proppassat dilluns.

Malgrat no registrar afectacions importants en la curta i mitja distància, els trens de llarga distància i Alta Velocitat sí que es van veure més perjudicats per aquesta primera jornada de vaga, que va obligar a cancel·lar alguns serveis a primera hora del matí. La majoria dels passatgers afectats, però, van poder ser reubicats en altres trens.

Un nou centre de suport d’incidències a l’estació de Sants

D’altra banda, el proppassat divendres Adif va anunciar que properament estrenaria un nou centre de suport d’incidències que estarà ubicat a l’estació de Sants. L’objectiu principal d’aquest nou servei seria evitar caigudes a la xarxa de Rodalies i, alhora, culminar un conjunt de mesures extraordinàries que s’han adoptat recentment per tal de minimitzar el temps de recuperació en el cas dels incidents sorgits durant situacions de manteniment preventiu. Aquestes iniciatives també es plantegen per reforçar els sistemes de comunicació existents.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: jop a novembre 14, 2022 | 18:10
    jop novembre 14, 2022 | 18:10
    Perquè no va tot a prendre pel sac d'una vegada! Com porcs mansos, hem de dir prou.
  2. Icona del comentari de: Sofert usuari. a novembre 14, 2022 | 19:15
    Sofert usuari. novembre 14, 2022 | 19:15
    Normalitat absoluta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa