Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La nova mesura d’Adif per evitar caigudes de la xarxa de Rodalies

L’estació de Sants de Barcelona comptarà pròximament amb un centre de suport de regulació de la circulació (CRC). Aquestes instal·lacions impulsades per Adif tenen com a objectiu principal evitar caigudes a la xarxa de Rodalies com la que va tenir lloc el passat 9 de setembre, que va deixar sense circular tots els trens del servei durant quatre hores.

Segons fonts de l’ens gestor d’infraestructures ferroviàries recollides per l’ACN, en els últims mesos s’han desplegat “mesures extraordinàries” per minimitzar el temps de recuperació en el cas d’incidents sorgits durant situacions de manteniment preventiu i també s’ha apostat per reforçar els sistemes de comunicació en cas d’incidències. El projecte d’aquest nou centre de suport és, doncs, la culminació d’aquestes iniciatives impulsades per la companyia recentment.

A banda de les flamants instal·lacions de l’estació de Sants, Adif també està apostant a curt termini per dotar els altres centres de suport de la xarxa amb sistemes d’emmagatzematge amb còpies de seguretat per utilitzar-les per restablir els sistemes en menys temps. En el cas concret de l’equipament de Sants, la companyia també ha informat que està estudiant una possible configuració del sistema per, en cas que sigui necessari, derivar totes les comunicacions del centre principal, situat a l’estació de França, a aquest nou lloc de comandament.

Un problema al centre de control de l’estació de França

Pel que fa a la incidència del 9 de setembre, quan l’actualització dels sistemes de comunicació va deixar sense trens de Rodalies a tot Catalunya, l’empresa pública ha declarat que es va produir per la indisponibilitat de la central de veu, un dels elements que constitueix la xarxa de telefonia i que està situat en el centre de l’estació de França. Així mateix, també ha anunciat que la matinada del passat 23 d’octubre va realitzar la mateixa actualització, que no es va completar al setembre, amb una hora i cinc minuts, que és el temps previst.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa