Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova jornada de serveis mínims aquest divendres per la vaga a Renfe

La xarxa ferroviària catalana i en especial la barcelonina tornaran a veure’s afectades aquest divendres per una nova jornada de vaga a Renfe. Aquesta és la darrera convocatòria de serveis mínims, després que ja es produís una primera jornada de mobilitzacions aquest dilluns.

Cal recordar que la protesta de maquinistes convocada pel sindicat CGT fixa uns serveis mínims que garanteixen que a les hores punta circulin dos de cada tres trajectes programats, mentre que en la resta de la jornada es mantenen un de cada tres trens. Durant la primera jornada de vaga celebrada dilluns, els serveis mínims acordats es van complir, de manera que almenys el 60% dels trens van funcionar amb normalitat en hora punta.

Malgrat no registrar afectacions importants en la curta i mitja distància, els trens de llarga distància i Alta Velocitat sí que es van veure més perjudicats per aquesta primera jornada de vaga, que va obligar a cancel·lar alguns serveis a primera hora del matí. La majoria dels passatgers afectats, però, van poder ser reubicats en altres trens.

Hi ha l’opció de canviar bitllets o demanar un reemborsament

Per als passatgers que no se la vulguin jugar, existeix l’opció de canviar els bitllets ja comprats o demanar un reemborsament sense cap mena de cost. En el cas dels viatgers afectats per trajectes cancel·lats, se’ls donarà (si és possible), la possibilitat d’agafar en un altre tren.

Pel que fa a les negociacions entre la resta de sindicats i l’empresa, van acordar que s’incrementessin els salaris un 3,5% a partir de l’1 de gener, reduir la jornada laboral a 35 hores a la setmana i corregir la falta de personal. Per a la CGT, però, aquests compromisos no valen. “Les mesures són insuficients per a millorar de veritat les condicions laborals”, van insistir fa uns dies en un comunicat. En aquesta línia, el sindicat va catalogar aquests compromisos de “promeses buides” i, a més, va dir que no hi havia garanties que es complissin de veritat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa