Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Retards i aglomeracions en la primera jornada de vaga a Renfe

La primera jornada de vaga a Renfe ha provocat aquest dilluns al matí retards i aglomeracions en diversos punts de la xarxa ferroviària. Segons la informació facilitada per la companyia, els serveis mínims acordats s’estan complint de manera que almenys el 60% dels trens estan funcionant en hora punta.

Cal recordar que la protesta de maquinistes convocada pel sindicat CGT fixa uns serveis mínims que garanteixen que a les hores punta circulin dos de cada tres trajectes programats, mentre que en la resta de la jornada es mantenen un de cada tres trens. La mateixa situació es viurà el pròxim 11 de novembre, quan està convocada una nova aturada del servei per parts dels treballadors.

Malgrat no registrar afectacions importants en la curta i mitja distància, els trens de llarga distància i Alta Velocitat sí que s’han vist més perjudicats per aquesta primera jornada de vaga, que ha obligat a cancel·lar alguns serveis a primera hora del matí. La majoria dels passatgers afectats, però, han pogut ser reubicats en altres trens.

Hi ha l’opció de canviar bitllets o demanar un reemborsament

Per als passatgers que no se la vulguin jugar, existeix l’opció de canviar els bitllets ja comprats o demanar un reemborsament sense cap mena de cost. En el cas dels viatgers afectats per trajectes cancel·lats, se’ls donarà (si és possible), la possibilitat d’agafar en un altre tren.

Pel que fa a les negociacions entre la resta de sindicats i l’empresa, van acordar que s’incrementessin els salaris un 3,5 % a partir de l’1 de gener, reduir la jornada laboral a 35 hores a la setmana i corregir la falta de personal. Per a la CGT, però, aquests compromisos no valen. “Les mesures són insuficients per a millorar de veritat les condicions laborals”, van insistir fa uns dies en un comunicat. En aquesta línia, el sindicat va catalogar aquests compromisos de “promeses buides” i, a més, va dir que no hi havia garanties que es complissin de veritat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fracàs històric a novembre 07, 2022 | 12:42
    Fracàs històric novembre 07, 2022 | 12:42
    Unionistes que viviu a Catalunya, això us passa per ser súbdits d'Espanya. Aquest estat ens va xafant, no sols als independentistes, també a vosaltres. Vivim tots malament, la unió amb Espanya és un fracàs històric

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa