Campins alerta que es pot arribar a mig miler d’ingressats a l’UCI

Seriós avís davant d’un nou increment de contagis per la sisena onada de la Covid, que ja comença a notar-se als hospitals i obliga en alguns casos a suspendre cites no urgents. L’epidemiòloga de l’hospital Vall d’Hebron i presidenta del Comitè Científic Assessor del Govern, Magda Campins, ha advertit aquest dilluns que es corre els seriós risc que els ingressos de pacients en estat crític contagiats de coronavirus es dispari fins al mig miler de persones a tota Catalunya en els pròxims dies, a les portes del Nadal, segons ha afirmat en una entrevista a Ràdio 4 i La 2.

Campins ha apuntat que el pic d’hospitalitzacions es podria produir d’aquí a setmana i mitja, si es manté el ritme d’increment. L’epidemiòloga ha dit que l’ocupació de les UCI marcarà si calen més restriccions. També ha assegurat que ja hi ha hospitals que estan deixant d’atendre patologies per l’empitjorament de la pandèmia.

Camins ha assegurat també que és molt important administrar de pressa la tercera dosi als majors de 60 anys. D’altra banda, ha defensat que la vacuna en l’edat infantil és segura i recomanable tenint en compte la incidència elevada i la transmissió d’infants a adults. Campins ha insistit en desaconsellar els sopars de Nadal on s’ajuntin moltes bombolles.

Més casos positius

A més, el balanç diari del Departament de Salut sobre l’evolució de la pandèmia tampoc és gaire encoratjador i continua apuntant a una tendència a l’augment de casos que es confirmen positius per coronavirus i d’ingressos a hospitals. A la regió sanitària de Barcelona ciutat -que inclou la capital catalana, Montcada i Reixac i una àrea bàsica de salut de Sant Adrià del Besòs-, hi ha 452 nous positius en les darreres hores i 150 pacients ingressats, quatre més en les últimes hores.

El risc de rebrot a la regió sanitària de Barcelona puja 44 punts, a 436, i l’Rt es manté en 1,22. La incidència a set dies és de 194. El 9,84% de les proves que es fan surten positives. El número total de diagnòstics confirmats per PCR o test d’antígens des de l’inici de la pandèmia se situa en 228.438, xifra que s’eleva a 255.741 amb totes les proves. Des de l’inici de la pandèmia, han mort 7.462 persones, cap més en les últimes hores.

Nou comentari

Més notícies
Mare i fill entrant a Fira de Barcelona, en el primer dia que s'ha obert la vacunació sense cita prèvia / Blanca Blay (ACN)

La Fira esgota totes les vacunes sense cita prèvia en 30 minuts

És l’únic punt de la ciutat on et pots vacunar sense cita prèvia
Dues infermeres preparant dosis de la vacuna al punt mòbil instal·lat a la plaça del Sortidor / ACN

Salut reprèn la vacunació amb punts mòbils a l’àrea de Barcelona

Seat cedeix dos ‘motor home’ i també instal·la un punt de vacunació fix al centre de Barcelona