Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut reprèn la vacunació amb punts mòbils a l’àrea de Barcelona
  • CA

El departament de Salut ha anunciat que a partir del dilluns reprendrà la vacunació contra la Covid amb punts mòbils amb dos ‘motor home’ de Seat. El primer dels camions s’instal·larà dilluns a la zona de la Maquinista, mentre que el segon s’ubicarà a la zona metropolitana nord i iniciarà la seva activitat vacunant veïns de Badalona dimarts i dimecres.

Els punts de vacunació estan oberts a tota la ciutadania, però cal demanar cita prèvia per facilitar la gestió de les dosis disponibles i evitar aglomeracions. L’horari de vacunació és de 9.00 a 20.00 i està previst que s’administrin unes 8.000 dosis diàries. A més, Seat també ha posat a disposició de Salut dos punts de vacunació fixos: un a Casa SEAT, al centre de Barcelona, i l’altre en un centre mèdic annex a les instal·lacions de la companyia a Martorell.

Punt de vacunació a Fira

A banda d’aquests dos punts, l’únic lloc on ara mateix es vacuna contra la Covid a Barcelona és al recinte de la Fira a Montjuïc, que està obert els dimarts (de 9.00 a 12.00), els dijous (de 15.00 a 18.00) i els diumenges (de 9.00 a 12.00). Tot i que en principi és un punt de vacunació sense cita prèvia, Salut ha aconsellat a la ciutadania que la demani per tal de no saturar el recinte ni esgotar les dosis disponibles del dia (750) abans d’atendre tothom.

Des que es va saber que la Generalitat estava a punt d’implantar el passaport Covid per entrar a bars i restaurants, l’interès per la vacunació ha crescut amb força, tot i que els últims dies ha perdut una mica d’embranzida pel pont i la previsible caiguda del nombre potencial de persones disposades a vacunar-se només per obtenir el certificat. En les últimes tres setmanes s’han administrat unes 54.000 vacunes –unes 18.000 primeres dosis i unes 36.000 segones–, més del doble que en les tres setmanes precedents. Tot i això, les vacunacions d’aquesta setmana han caigut un 40% respecte a l’anterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa