Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Campanya per posar fi a l’agermanament entre Barcelona i Tel Aviv

Una plataforma d’entitats de Barcelona vol trencar l’agermanament que la ciutat manté vigent amb la segona ciutat més poblada d’Israel, Tel Aviv. Per carregar-se de raons jurídiques que empari la seva reivindicació, la plataforma Barcelona amb l’Apartheid ha elevat una queixa al síndic de Barcelona, David Bondia, perquè es posicioni sobre l’acord simbòlic que estreny llaços d’amistat entres les dues ciutats mediterrànies.

L’organització reclama un pronunciament jurídic a Bondia sobre l’agermanament. L’acord va ser signat el setembre del 1998, amb la participació també de Gaza, en el marc de l’anomenat procés d’Oslo. El moviment apunta que el propi Ajuntament reconeix que l’acord mai s’ha pogut dur a terme però afegeix que Israel continua fent visible l’acord.

La campanya demana el posicionament jurídic del síndic sobre si l’acord és compatible amb el pla director de Cooperació i també amb la Carta de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat. El president de Lafede.cat, Luca Gervasoni, ha afirmat que les organitzacions internacionals coincideixen en apuntar que Israel és un “estat d’apartheid” i ha considerat que els acords internacionals “contribueixen a la seva legitimació i perpetuen la impunitat”.

Des la Comunitat Palestina de Catalunya, Ibrahim Beisani, ha apuntat que el ple municipal o la junta de govern hauria d’enviar el missatge a Israel que la impunitat s’ha acabat i que no pot tenir relacions amb la capital administrativa d’un estat que “bombardeja, discrimina, espolia, assassina, empresona arbitràriament, assetja el poble palestí”.

El vincle simbòlic entre Barcelona i Tel Aviv no s’ha traduït en res tangible els últims anys. Sí que l’alcalde de la ciutat israeliana va protagonitzar una polèmica el març de 2020 quan va intentar fer un gest de proximitat amb la capital catalana durant la primera envestida del coronavirus, el març de 2020. L’alcalde Ron Huldai va fer il·luminar el seu consistori amb franges vermelles i grogues per reproduir la bandera espanyola. Alhora que recordava l’agermanament de Tel Aviv amb Barcelona, Huldai va rematar el seu missatge a Twitter amb un “¡Viva España! ¡Viva Israel!”, que va provocar comentaris irònics i crítics a les xarxes socials. 

Més notícies
Recreació virtual de la plaça de Rocafort amb Consell de Cent, amb la superilla / Ajuntament de Barcelona

Els fons europeus apuntalen la superilla i la Zona de Baixes Emissions

Notícia: Els fons europeus apuntalen la superilla i la Zona de Baixes Emissions
Comparteix
Barcelona rebrà gairebé 75 milions, que també es destinaran a la compra de busos elèctrics i carrils bici, entre altres projectes
Notícia: Els fons europeus apuntalen la superilla i la Zona de Baixes Emissions - Mobile
Públic assistent a una edició passada del Primavera Sound | ACN

Divisió pel Primavera: “orgull” del govern, “tristesa” de l’oposició

Notícia: Divisió pel Primavera: “orgull” del govern, “tristesa” de l’oposició
Comparteix
Reaccions antagòniques sobre la mudança de la meitat de concerts del festival el 2023
Notícia: Divisió pel Primavera: “orgull” del govern, “tristesa” de l’oposició - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa