Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Calen foc a l’entrada de la seu del PSC i d’una delegació d’Hisenda
  • CA

Una acció coordinada aquesta nit ha calat foc a les entrades de la seu central del PSC a Barcelona, una delegació d’Hisenda i una oficina de Correus. Els Mossos d’Esquadra han rebut els avisos cap a les 23 hores. Fonts de la policia catalana confirmen el que mostra un vídeo a què ha tingut accés el TOT Barcelona, on es veuen imatges dels focs. La seu del PSC, ubicada al número 191 del carrer Pallars, al Poblenou (Sant Martí), és on s’ha vist un foc més contundent. A la delegació d’Hisenda, situada a la Via Augusta número 197 (Sarrià-Sant Gervasi), i a Correus, a Horta-Guinardó, els incendis han estat petits.

Els incendis, que estan sota investigació segons informen els Mossos, no han provocat danys personals. En el cas d’Hisenda una de les portes ha quedat ennegrida a causa del fum. En els incendis provocats a les seus dels socialistes i d’Hisenda, el foc ha començat al terra. Fonts de la policia de la Generalitat apunten a algun “objecte” que hauria cremat.

Quarta acció del mateix grup independentista

El missatge del grup responsable de l’acció queda plasmat al vídeo: “O DUI o foc”. Es tracta del mateix grup que va calar foc a contenidors la nit de Sant Jordi i la del Dia del Treball i que va atacar caixers automàtics dues nits seguides fa dues setmanes. “El vostre expoli el cobrareu amb foc”, avisen aquesta vegada.

“El poble va votar el seu mandat i no s’ha respectat. Per tant, foc. (…) El vostre abús, el nostre foc. (…) Independència o independència“, diuen alguns dels missatges del vídeo. Finalment, i tal com han fet en les altres ocasions, recorden que no tenen “sigles”, ni “partit”, ni “grup”, ni “entitat”. “Ningú ens mana, ningú ens desconvoca”, rematen.

El foc també ha afectat una de les portes de la delegació d’Hisenda a Via Augusta / Adrià Lizanda

El TOT Barcelona ha pogut saber que el grup reivindica també que l’acció s’ha reproduït a un peatge i a una delegació d’Hisenda de fora de la capital catalana.

Condemna de Colau i Collboni

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha condemnat els fets a través de Twitter i ha manifestat que a la ciutat “no hi ha lloc per a la violència i la intolerància”. També ha aprofitat per donar “suport” al PSC.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, també ha lamentat l’atac i ha traslladat una “condemna ferma”. “La violència i la intolerància no tenen cabuda en democràcia”, ha declarat en una piulada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa