Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nous atacs a caixers automàtics per segona nit consecutiva
  • CA

L’atac a caixers automàtics que es va produir la nit de divendres a dissabte s’ha repetit aquesta matinada. Segons avancen fonts dels Mossos d’Esquadra al TOT Barcelona, cinc caixers han estat malmesos als voltants de la plaça Tetuan, al barri de la Dreta de l’Eixample (Eixample). La policia catalana n’ha rebut l’avís a les 1:50 hores de la matinada i ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies dels fets.

Els caixers, segons ha pogut comprovar aquest diari, han estat danyats amb pintura i el que sembla ser un líquid corrosiu. A més, les pantalles estaven ratllades. Els cinc caixers malmesos estan als voltants de Tetuan i a la pròpia plaça. En concret, estan a Gran Via amb Sicília, passeig Sant Joan amb Casp, Gran Via entre Marina i Sardenya i dos més a la plaça Tetuan. Tots són del Banc Santander menys un de Bankinter.

El caixer de Bankinter atacat de matinada / A.L.

El caixer de Bankinter atacat de matinada / A.L.

Un home buscava aquest migdia un caixer d’on treuré diners. En buscava un del Banc Santander, que ha estat precisament un dels blancs de l’atac. “Ja n’he vist cinc malmesos”, es queixava l’home, que es resignava a treure diners en un altre moment en veure que els caixers de la zona estaven inutilitzats.

Els autors d’aquesta nova acció són, segons expliquen fonts coneixedores a aquest diari, del mateix grup que va malmetre diversos caixers la nit de divendres a dissabte a diversos punts del territori, tal com va publicar el TOT Barcelona. Malgrat que els responsables asseguren que durant la nit de divendres a dissabte es van vandalitzar caixers i entitats bancàries a tres províncies del país, inclosa Barcelona ciutat, els Mossos només tenen constància d’atacs a la regió de Girona aquella nit. 

Una norantena d’atacs en dues nits consecutives

El total de caixers malmesos, entre ahir i aquesta nit, ha estat d’una norantena, segons els participants. Un nou vídeo del grup a què ha tingut accés el TOT Barcelona mostra imatges de més vandalitzacions arreu del territori. Els impulsors xifren en gairebé una cinquantena de caixers automàtics atacats ahir a la nit i prop d’una cinquantena més aquesta matinada. El missatge en aquest nou vídeo és el mateix que en els anteriors: “La independència no es demana: es lluita i es guanya”. “No som sigles, no som partits, no som grup, ni entitat, ni organització. No formem part de cap estructura, som el poble fidel al mandat de l’1 d’octubre”, avisen al vídeo. 

Accions que no s’aturaran

El mateix grup de persones, que s’allunya de sigles i es defineix com a “anònim”, avisa que no s’aturarà i que mantindrà les accions. Van començar la nit de Sant Jordi cremant contenidors, cosa que van repetir la nit del Dia del Treball per reivindicar la “lluita treballadora”. La seva intenció és ser una “espurna” que animi altres col·lectius independentistes a moure fitxa. 

Més notícies
Reivindiquen una crema de contenidors per “la lluita treballadora”
Notícia: Reivindiquen una crema de contenidors per “la lluita treballadora”
Comparteix
El TOT Barcelona accedeix a un vídeo del grup d'independentistes que ha fet l'acció
Un grup d’independentistes s’atribueix un atac nocturn a una cinquantena de caixers
Notícia: Un grup d’independentistes s’atribueix un atac nocturn a una cinquantena de caixers
Comparteix
"Bastants" d'ells han estat a la ciutat de Barcelona, la majoria al districte de l'Eixample, on s'han fet servir esprais, segons els participants

Comentaris

  1. Icona del comentari de: un tipo que vive en Tabarnia a maig 10, 2020 | 18:48
    un tipo que vive en Tabarnia maig 10, 2020 | 18:48
    MOLT BE
  2. Icona del comentari de: BEN FET a maig 10, 2020 | 20:52
    BEN FET maig 10, 2020 | 20:52
    Grácies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa