Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comencen a construir el primer bloc cooperatiu de pisos feminista i LGTBI

El barri de Roquetes, al districte de Nou Barris, va ser aquest dimecres l’escenari de la posada en marxa de les obres que faran realitat el que és “el primer projecte d’habitatge cooperatiu feminista i LGTBI de Barcelona”, impulsat per un grup de dones LGTBI que formen la cooperativa La Morada.

Tal com ha explicat la cooperativa en un comunicat, el solar on s’ha començat a construir aquest bloc de pisos va ser comprat per La Dinamo Fundació, que després el va cedir a La Morada. L’objectiu del projecte és que el bloc de pisos consti de 13 habitatges, dissenyats per la cooperativa d’arquitectes Lacol, que es qualificaran d’Habitatge de Protecció Oficial.

“Organitzar la vida, les cures i els afectes més enllà del model de família nuclear”

Des de La Morada destaquen que el seu projecte sigui feminista i LGTBI perquè consideren que d’aquesta manera aposten “per organitzar-se la vida, les cures i els afectes més enllà del model de família nuclear”. A més, el fet que les seves integrants siguin “dones lesbianes, trans i d’altres identitats” fa que l’entorn on envelleixin sigui segur i escapi de la LGTBI-fòbia. Pel que fa al cooperativisme, l’entitat ha indicat que aquest model “confronta les lògiques de lliure mercat i defensa l’habitatge i contribueix a crear un parc d’habitatges assequible i comunitari cada cop més gran”.

Un altre projecte de cooperativisme a Barcelona és l’edifici d’habitatges cooperatius la Borda, situat al barri de la Bordeta, al districte de Sants-Montjuïc. El passat abril, la Comissió Europea li va atorgar un dels prestigiosos premis Mies Van der Rohe 2022. Concretament, li va concedir el millor projecte emergent 2022. En un altre punt del mateix districte, el barri de la Marina del Prat Vermell, es troba La Chalmeta, un bloc de 32 pisos inaugurat el passat maig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa