Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les biblioteques esclaten: el segon servei més valorat se sent “ignorat”

La meitat de les biblioteques de Barcelona s’han aturat parcialment aquest dijous per denunciar que l’Ajuntament les “segueix ignorant”. Els treballadors critiquen la “deixadesa i abandonament” de les institucions i lamenten que no s’ha avançat en un problema present des del 2018. Els sindicats, en aquest sentit, continuen reclamant millores laborals i més inversió a la xarxa d’equipaments municipals, que és -segons l’Enquesta de Serveis Municipals 2022- el segon servei més valorat pels barcelonins.

Segons informen els sindicats a l’ACN, vint de les quaranta biblioteques de la ciutat han hagut de tancar fruit de la participació massiva a l’aturada, convocada a les cinc de la tarda. Poc més tard, s’han agrupat davant del consistori per mostrar el seu malestar. Una vaga que ha recordat a la del 2019, moment en què els bibliotecaris també van sortir al carrer. En declaracions a l’agència, la delegada sindical per la CGT, Raquel Muñoz, ha reconegut que el nou gerent [Ferran Burguillos] té “més ganes de dialogar”, però que molts problemes venen pel “menyspreu de l’Ajuntament al Comitè”.

Crítiques a la “falta de personal”

Tant la CGT com La Intersindical -les dues entitats que han convocat la vaga- critiquen que “falta personal” i que cada cop és més difícil conciliar la vida personal amb la laboral. També lamenten que no se’ls ha pagat els plusos pertinents i que calen inversions “realistes, efectives i participatives”.

“Menys biblioteques i millors condicions”

Durant el darrer any, l’Ajuntament ha inaugurat noves biblioteques. Entre elles, una de les més grans que té ara la ciutat: la Gabriel García Márquez, a Sant Martí. “L’Ajuntament continua inaugurant noves biblioteques malgrat la falta de manteniment i pressupost per a les ja existents”, s’ha queixat Muñoz, que alhora ha assegurat que el consistori “s’omple molt la boca” al respecte, però “cal invertir-hi”.

Aquest darrer aspecte és un dels que més crítiques genera entre els treballadors. Els sindicats asseguren que cal invertir més en les biblioteques existents i deixar d’obrir-ne altres. “Falta inversió en el manteniment de les biblioteques, perquè envelleixen. I algunes de les noves també neixen malaltes, o amb problemes”, ha reiterat la delegada sindical a l’ACN.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Angelblau a febrer 10, 2023 | 08:28
    Angelblau febrer 10, 2023 | 08:28
    FORA Colau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa