Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les biblioteques esclaten: el segon servei més valorat se sent “ignorat”
  • CA

La meitat de les biblioteques de Barcelona s’han aturat parcialment aquest dijous per denunciar que l’Ajuntament les “segueix ignorant”. Els treballadors critiquen la “deixadesa i abandonament” de les institucions i lamenten que no s’ha avançat en un problema present des del 2018. Els sindicats, en aquest sentit, continuen reclamant millores laborals i més inversió a la xarxa d’equipaments municipals, que és -segons l’Enquesta de Serveis Municipals 2022- el segon servei més valorat pels barcelonins.

Segons informen els sindicats a l’ACN, vint de les quaranta biblioteques de la ciutat han hagut de tancar fruit de la participació massiva a l’aturada, convocada a les cinc de la tarda. Poc més tard, s’han agrupat davant del consistori per mostrar el seu malestar. Una vaga que ha recordat a la del 2019, moment en què els bibliotecaris també van sortir al carrer. En declaracions a l’agència, la delegada sindical per la CGT, Raquel Muñoz, ha reconegut que el nou gerent [Ferran Burguillos] té “més ganes de dialogar”, però que molts problemes venen pel “menyspreu de l’Ajuntament al Comitè”.

Crítiques a la “falta de personal”

Tant la CGT com La Intersindical -les dues entitats que han convocat la vaga- critiquen que “falta personal” i que cada cop és més difícil conciliar la vida personal amb la laboral. També lamenten que no se’ls ha pagat els plusos pertinents i que calen inversions “realistes, efectives i participatives”.

“Menys biblioteques i millors condicions”

Durant el darrer any, l’Ajuntament ha inaugurat noves biblioteques. Entre elles, una de les més grans que té ara la ciutat: la Gabriel García Márquez, a Sant Martí. “L’Ajuntament continua inaugurant noves biblioteques malgrat la falta de manteniment i pressupost per a les ja existents”, s’ha queixat Muñoz, que alhora ha assegurat que el consistori “s’omple molt la boca” al respecte, però “cal invertir-hi”.

Aquest darrer aspecte és un dels que més crítiques genera entre els treballadors. Els sindicats asseguren que cal invertir més en les biblioteques existents i deixar d’obrir-ne altres. “Falta inversió en el manteniment de les biblioteques, perquè envelleixen. I algunes de les noves també neixen malaltes, o amb problemes”, ha reiterat la delegada sindical a l’ACN.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Angelblau a febrer 10, 2023 | 08:28
    Angelblau febrer 10, 2023 | 08:28
    FORA Colau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa