Gràcia concentra tres de cada quatre desallotjats a Barcelona en l’última nit de Festa Major

Batlle diu que el barri ha recuperat “quasi la normalitat” de les multituds de nit de fa dos anys

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han tornat a intervenir aquesta passada matinada a Barcelona per dispersar gent fent festa i bevent sense mantenir les distàncies de seguretat i les prevencions per protegir-se de la Covid-19. Els Mossos han informat que han desallotjat unes 5.500 persones a diferents punts. En concret, han disgregat unes 1.000 a les platges, unes 500 al Born i unes 4.000 a Gràcia, on just aquesta nit ha acabat la Festa Major. El nombre de concentrats aquesta última matinada al conjunt de la ciutat és inferior als 6.000 desallotjats dissabte. En canvi, la xifra sí que ha sigut superior a Gràcia, on ahir es van dissoldre unes 3.500 persones aplegades en diferents multituds.

Precisament, el tinent d’alcalde Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, s’ha referit aquest matí a les aglomeracions que s’han vist en les últimes celebracions a Gràcia. El regidor ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio que Gràcia “ha recuperat quasi la normalitat de les festes de fa dos anys” pel que fa a la presència massiva de gent als carrers de nit. Segons Batlle, a la Festa Major de Gràcia s’ha donat una “tranquil·litat general que es complica en els desallotjaments perquè puguin entrar els serveis de neteja”.

El tinent d’alcalde ha afegit que no s’han produït incidents remarcables, però ha insistit en el fet que “sense el toc de queda hi ha hagut un augment considerable de gent a l’espai nocturn”. Batlle ha afegit que s’han aixecat denúncies sobretot per “actituds incíviques”, no tant per no dur posada la mascareta, que ha admès que és “quasi generalitzat” entre les persones que s’amunteguen per fer gresca.

En aquest sentit, ha afirmat que a l’Ajuntament li preocupa que les concentracions en què no es respecten les mesures per frenar la transmissió del coronavirus disparin de nou els contagis. “Esperem que no hàgim de lamentar-ho en les pròximes setmanes”, ha desitjat.

Més informació

Comentaris

    LlunyDeCat 22/08/2021 9:21 pm
    Només quan comencin a morir infants massivament tota aquesta colla d'ignorants i irresponsables (incloses les autoritats polítiques i judicials) reaccionaran. O potser serà la mateixa població que reaccionarà.

Nou comentari