Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les aglomeracions entelen el final de la Festa Major de Gràcia, reduïda per la Covid

La festa major de barri de Gràcia de Barcelona acaba aquest dissabte després d’una edició en format reduït que ha acollit 260 activitats des del diumenge 19 d’agost, amb protocols per garantir la seguretat davant contagis de Covid-19. Les aglomeracions i els botellons de les últimes dues nits, però, han desbordat les limitacions que es van prendre per mitigar el risc de proliferació de coronavirus, com l’obligació de reservar cita prèvia per assistir a actes programats amb aforament limitat o la finalització de tots els actes a les 00.30 hores.

En un comunicat aquest dissabte, l’Ajuntament i la Fundació Festa Major han destacat que, en general, els participants han estat “molt conscients” i han respectat les mesures sanitàries durant el desenvolupament de les activitats, de les quals un 35% eren infantils. Un 72% dels assistents hi havia reservat seient, i el 28% restant va donar les seves dades abans d’accedir als espais on se celebraven les activitats per assegurar la traçabilitat de possibles contagis.

Alguns actes van poder seguir per streaming i en total s’han aconseguint les 21.527 visualitzacions. El més seguit va ser el pregó de la festa, a càrrec de el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, segons les dades provisionals. Després d’una edició “simbòlica” el 2020, ha recordat l’Ajuntament, aquest any han tornat les visites a les 21 carrers decorats, que no obstant això aquest any no han pogut competir en concurs.

La decoració ha estat aèria, “per evitar aglomeracions i per facilitar el pas de les persones”, i diversos informadors han regulat els accessos als carrers i el flux de visitants. En canvi, sí que s’ha desenvolupat el concurs de balcons i finestres, i portals i comerços decorats: el primer premi ha recaigut al balcó del carrer Verdi 103, principal primer, i al portal de el número 3 del carrer Tres senyors.

El punt d’informació i assessorament contra violència masclista i LGTBIfóbica ha registrat 1.500 accions informatives i de sensibilització fins aquest dissabte. Els serveis de neteja han recollit 46 tones de residus fins a la mateixa data.

Més notícies
Dos contenidors amb begudes alcohòliques a la plaça Revolució de Gràcia / Maria Asmarat / ACN

La fi del toc de queda esperona els ‘botellons’: “Sembla la Barcelona de 2019”

Notícia: La fi del toc de queda esperona els ‘botellons’: “Sembla la Barcelona de 2019”
Comparteix
Desallotjades prop de 6.000 persones mentre el TSJC posposa fins dilluns si valida un nou confinament nocturn
Notícia: La fi del toc de queda esperona els ‘botellons’: “Sembla la Barcelona de 2019” - Mobile
Els jardins afectats pel pla urbanístic municipal / Reial Santuari de Sant Josep de la Muntanya

Els plans de Colau a Gràcia amenacen un centre d’acollida de menors

Notícia: Els plans de Colau a Gràcia amenacen un centre d’acollida de menors
Comparteix
Consideren que el projecte urbanístic vol avantposar un carril per a bicicletes i patinets als drets dels infants en risc d'exclusió social
Notícia: Els plans de Colau a Gràcia amenacen un centre d’acollida de menors - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: L'Escurso Negre a agost 22, 2021 | 08:13
  L'Escurso Negre agost 22, 2021 | 08:13
  TOTS AQUESTS EMPOLLADORADONS A FER LA MILI, JA VEUREU COM S'ACABAN AQESTS MERDES.
 2. Icona del comentari de: Gracia neta de bruticia colau!!! a agost 22, 2021 | 10:58
  Gracia neta de bruticia colau!!! agost 22, 2021 | 10:58
  Gracia plena de borratxos i quinquis de 9 barr8s, huele a droga, huele a Colau, huele a pixum
 3. Icona del comentari de: Manel BCN a agost 22, 2021 | 12:01
  Manel BCN agost 22, 2021 | 12:01
  La.xusma que ve a Gràcia només.fa que els veïns fugin fora de Bcn per aquestes dates.....només venen garrulos, xonis i gent de fora....

Nou comentari

Comparteix