Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els plans de Colau a Gràcia amenacen un centre d’acollida de menors

Els plans urbanístics de l’Ajuntament a Gràcia segueixen rebent crítiques d’espais afectats. En aquest ocasió ha estat el centre gracienc de la Congregació de Mares de Desemparats i Sant Josep de la Muntanya, que ha emès un comunicat explicant que la idea del govern municipal de fer una obra que connecti els carrers Maignon i Mare de Déu de la Salut posaria en risc el funcionament actual de la institució. S’haurien de travessar els jardins de Sant Josep de la Muntanya, i això comportaria una expropiació parcial de la finca on hi ha les llars socials del santuari. Actulament hi viuen menors en risc d’exclusió social amb el concert de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Amb aquesta actuació, però, “s’impossibilitaria la tasca de les llars i aniria en detriment dels menors acollits i de la tasca que amb ells realitzen els professionals”, diu l’entitat en un comunicat.

A l’entorn dels jardins viuen una seixantena d’infants i adolescents tutelats per la Generalitat. Des de la congregació s’han posat en contacte amb el consistori per aclarir l’abast del pla i les implicacions que tindria, ja que fins ara no en tenien ni cap notícia i s’han assabentat per la premsa d’un projecte que ja s’ha presentat perquè rebi l’aprovació inicial. “La sorpresa per a tots els que formem part de la família del Santuari de Sant Josep de la Muntanya ha estat enorme”, remarquen, ja que consideren que el govern municipal vol tirar endavant “carrils per a patinets i bicicletes en perjudici de nens i adolescents en risc d’exclusió social”.

Per tot plegat, des de l’entitat amb un rerefons social han iniciat una campanya de recollida de signatures per aturar el pla. La idea és mostrar la seva “disconformitat a la màxima autoritat de la ciutat, l’alcaldessa de Barcelona” perquè tingui com a priritat “vetllar pel benestar dels seus ciutadans”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a agost 20, 2021 | 21:32
  Tripartit no, gràcies agost 20, 2021 | 21:32
  Com ? Si els plans de la Colau amenacen un centre d'acollida de menors, deu ser un centre d'acollida de menors catalans
  • Icona del comentari de: EldeGràcia a agost 21, 2021 | 09:54
   EldeGràcia agost 21, 2021 | 09:54
   Sóc del barri i mai hi he vist MENAS allà dins. És una institució religiosa.
 2. Icona del comentari de: Rita Cantí a agost 20, 2021 | 21:53
  Rita Cantí agost 20, 2021 | 21:53
  Coneixent el tarannà de la nostra alcaldessa, estic convençuda de que, si en comptes de "Santuari de Sant Josep de la Muntanya" fos un ens de tipus àcrata o similar, no només els terrenys serien respectats sinó que fins i tot augmentarien...
 3. Icona del comentari de: Voleu dir que l'ajuntament hi toca? a agost 20, 2021 | 23:18
  Voleu dir que l'ajuntament hi toca? agost 20, 2021 | 23:18
  La Colau hi toca? El poder no li deixa veure la realitat. Ella i la Janet estan obsessionades amb l j es bicis i els patinets.
 4. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a agost 21, 2021 | 09:06
  Serafi Bandarra i Grataconys agost 21, 2021 | 09:06
  Que la facin ministre de una vegada i ens deixi am pau
 5. Icona del comentari de: Prou fakenews a agost 21, 2021 | 13:15
  Prou fakenews agost 21, 2021 | 13:15
  Quin article més sectari i ple de mentides. Encara que es desconeguin els fets dels que parla, ja es veu que no quadra res del que es manifesta a l'article. El millor de tot, la colla de 'borregos' que continuen afegint més tòpics interessats.

Nou comentari

Comparteix