Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batlle anuncia que hi haurà detectors d’armes a la festa de Cap d’Any
  • CA

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha reconegut aquest dijous en una entrevista als Matins de TV3 que actualment els cossos de policia de Barcelona troben més armes blanques que abans. Aquest augment, però, no només s’està vivint a la capital catalana, segons Batlle, també a altres ciutats de l’Estat com València, Bilbao o Sant Sebastià. “Aquesta cultura de la navalla potser ha estat importada per bandes d’altres països”, ha dit i ha afegit: “Ens preocupa perquè un mil·límetre més o menys determina morir o no”.

Paral·lelament, Batlle ha admès que és un fenomen que preocupa, la qual cosa ha fet incorporar a la Guàrdia Urbana detectors de metalls per poder localitzar armes blanques en escorcolls rutinaris. “Aquesta mena de controls es faran en grans concentracions i sortides de discoteques”, ha subratllat Batlle. Es faran servir, concretament, quan hi hagi la sospita que una persona pot portar una arma blanca i en el marc de dispositiu policials.

Maria Cristina ha estat escenari de diversos aldarulls

Concretament, el tinent alcalde de Seguretat ha parlat específicament d’un esdeveniment on hi haurà aquest tipus de control: la festa de Cap d’Any que tindrà lloc a l’avinguda Maria Cristina. Aquest espai ha estat escenari d’aldarulls en la darrera Festa de la Mercè. En les d’enguany, a més, un jove va morir apunyalat a prop de plaça Espanya.

Tot i que, en aquest sentit, ha emfatitzat que és “molt lamentable” el que va passar a les festes de la Mercè, ha assegurat que, pel que fa a la inseguretat de Barcelona en general, “les dades objectives mostren que s’ha produït un descens de la criminalitat”. Des del seu punt de vista, el problema és que hi ha percepció d’inseguretat per part de la ciutadania. Entre altres factors, ha indicat, aquesta percepció està alimentada per televisions privades estatals, que “parlen de Barcelona com si fos el Bronx”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa