Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Urbana portarà detectors de metall per frenar agressions amb arma blanca
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha incorporat a l’equip de patrullatge detectors de metalls per poder localitzar armes blanques en escorcolls rutinaris. Segons ha avançat RTVE, el cos policial barceloní comptarà en concret amb 52 pales detectores, com les que es poden trobar en els controls de seguretat de qualsevol aeroport.

L’objectiu de la incorporació d’aquests aparells és poder frenar el repunt de les agressions amb arma blanca que s’ha detectat en els darrers mesos a la capital catalana, un fenomen que no és exclusiu de la ciutat, però que ha despertat la preocupació de les autoritats. Aquests detectors de metalls són especialment útils en els escorcolls de persones sospitoses al carrer, però també poder fer servei en altres supòsits, com ara en controls d’alcoholèmia o en proves de consum de substàncies estupefaents.

Es dona la circumstància que la Guàrdia Urbana ja comptava amb una desena d’aquestes pales que en el passat s’utilitzaven en les àrees de custòdia i que fins ara estaven en complet desús, guardades en un calaix. Per poder incorporar-les a l’equip que porten les patrulles que circulen pels carrers de la capital catalana, el consistori barceloní ha adquirit 42 nous aparells que ja s’estan utilitzant.

Cal recordar que aquesta mesura es va tornar a posar sobre la taula arran de l’apunyalament mortal d’un jove durant la celebració de les festes de la Mercè d’aquest 2022. Diversos sindicats policials consultats pel TOT Barcelona apuntaven aleshores que la incorporació d’aquests detectors de metalls podia ser una bona opció per provar d’evitar que es poguessin produir nous casos d’agressió amb arma blanca a la ciutat.

Preocupació per la inseguretat i els robatoris

La inseguretat continua sent el problema més greu que els barcelonins veuen a la ciutat, segons l’Enquesta de Serveis Municipals 2022, presentada recentment. La inseguretat és el principal problema dels veïns des del 2019 i, aquesta vegada, el 19% l’ha destacada com a qüestió més greu, la xifra més alta en l’última dècada. L’any passat la inseguretat havia baixat uns punts (14% dels enquestats la van destacar com a qüestió principal a resoldre).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa