Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batlle demana “disculpes” per si hi ha alguna “errada” en les multes per saltar-se el confinament
  • CA

El tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha demanat “disculpes” per si s’ha produït alguna “errada” pel que fa a les multes per saltar-se el confinament. Ho ha dit en resposta a una pregunta sobre una sanció interposada a una persona, a la qual els agents no haurien deixat mostrar el certificat d’autorresponsabilitat. Altres episodis narrats a través de xarxes socials critiquen multes injustes.

Batlle ha defensat que la casuística és “infinita” i que, en qualsevol cas, si alguna actuació ha estat incorrecta es revisarà. El total de denúncies des de l’inici del confinament és de 12.742 i els advertiments han estat 26.379, segons ha detallat Batlle (PSC). En les últimes 24 hores els agents de la policia municipal i els Mossos d’Esquadra han multat 408 persones. El tinent d’alcaldia de Seguretat ha agraït la tasca als cossos de seguretat i ha demanat que es respectin les normes de la quarantena. 

El màxim responsable polític de la Guàrdia Urbana ha lamentat que alguns narcopisos segueixen actius i que es tracta d’una activitat “doblement criminal” perquè implica saltar-se les restriccions del confinament. De tota manera, ha destacat que els Mossos i la fiscalia es mantenen en la lluita contra el tràfic de drogues. “Hi ha hagut actuacions”, ha defensat Batlle. 

Denúncia per una gestió incorrecta de residus sanitaris

També ha comentat un episodi que ha motivat una reacció de la policia local. Es va donar el cap de setmana, quan un centre sanitari s’estava desfent de residus sanitaris de forma “irregular”. La Guàrdia Urbana va denunciar els fets. El protocol de residus sanitaris obliga a, entre d’altres, transportar-los en un vehicle impermeable a l’aigua, que es pugui desinfectar fàcilment i que l’estructura impedeixi que vessi el contingut, segons el departament de Sanitat. A més, ho ha de fer una empresa autoritzada per l’Agència de Residus de Catalunya. 

És per això que les patrulles de la Guàrdia Urbana difondran missatges que, a més d’instar a complir el confinament, es treballi perquè la ciutat estigui “polida i neta”. Batlle ha esmentat el comunicat de la Fiscalia general, que avisava que “estarà atenta” a incompliments pel que fa a la gestió de residus sanitaris. 

El tinent d’alcaldia ha posat en valor la tasca dels bombers de Barcelona en el muntatge de les instal·lacions per a sensesostre a la Fira i per desinfectar residències. En total, ha remarcat, el cos d’emergències n’ha desinfectat nou i en sumarà tres en els propers dies. La Unitat Militar d’Emergències (UME) ha interveningut en tres residències de la capital catalana. 

Més notícies
Les morts per coronavirus a Barcelona s’eleven a 382 als hospitals i 91 en residències
Notícia: Les morts per coronavirus a Barcelona s’eleven a 382 als hospitals i 91 en residències
Comparteix
El virus ha arribat al 63,53% de les 255 residències públiques i privades de la ciutat
Balanç agredolç de Colau dels microcrèdits de l’Estat als llogaters
Notícia: Balanç agredolç de Colau dels microcrèdits de l’Estat als llogaters
Comparteix
L'alcaldessa de Barcelona veu un "avenç" la mesura anunciada però lamenta que el PSOE no hagi acceptat que els grans propietaris condonin mensualitats senceres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa