Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un barri de Barcelona, entre els 20 millors del món
  • CA

La revista Time Out és una de les publicacions de referència a escala mundial pel que fa a l’oci. És coneguda per analitzar els millors carrers i ciutats del món i, ara, ho ha fet amb els barris. Entre ells destaquen el barri de Sants de Barcelona com un dels llocs ideals, el qual col·loquen en el lloc 18 d’una classificació on apareixen els 50 millors del món.

Sants se situa per davants d’altres llocs il·lustres, com el barri de Las Letras de Madrid; l’Illa Kelham, de Londres o Dogpatch, que es troba a l’estat de Sant Francisco als Estats Units. Time Out destaca que els millors barris estan en zones de la perifèria de les grans ciutats, lluny del centre neuràlgic i que amb la pandèmia la gent ha recuperat la vida al seu lloc de residència.

Els mèrits del barri de Sants

La revista destaca que Sants representa “la Barcelona que simplement es nega a desaparèixer”. En aquest sentit, recalca la senzillesa i que es mostri com un barri obert i acollidor, amb “carrers tranquils i places animades”. La plaça d’Osca i els jardins elevats de la Rambla també se’n duen gran part dels elogis, així com les llibreries La Inexplicable o Barra/Llibre . Pel que fa a la gastronomia, el jurat proposa sopar a la Bodega Montferry i i el restaurant de l’ hotel Nobu, del qual destaca les seves vistes.

Però el seu espai no és l’únic que ha agradat de Sants. La revista se’n fa ressò de la gran tració activista que hi ha entre els carrers del barri. En aquest aspecte, destaca La Borda, un projecte d’habitatge cooperatiu que “desafia l’especulació immobiliària”. També agrada que hi hagi un museu secret d’antigues màquines de cosir que recordi el passat industrial de la zona. I com no, felicita els veïns que organitzen la Festa Major. Tant, que la revista recomana visitar-la, sobretot els carrers que queden decorats.

Els millors del món

Només una ciutat europea apareix en el podi de millors barris del món. El mèrit se l’endú el barri de Cais do Sodré a Lisboa, que ocupa la segona posició del rànquing mundial. Per davant se situa Colònia Americana, de Ciutat de Mèxic, que lidera la classificació gràcies a la seva “barreja d’art déco i mansions”. El podi el culmina El Poble de Wat Bo a Cambodja. Time Out recorda que en aquesta zona se celebra el Festival d’Escriptors i Lectors, patrocinat per la Unesco, i que torna al desembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa