Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un pulmó verd per al nou barri que ja veu la llum a Barcelona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ja ha iniciat les obres per a la construcció del parc de les Tretze Roses, un espai que esdevindrà el pulmó verd del nou barri de la Marina del Prat Vermell, al districte de Sants-Montjuïc. Aquesta zona verda tindrà prop de 21.000 m² i requerirà una inversió total d’aproximadament 5,35 milions d’euros. La previsió és que els treballs puguin estar enllestits a l’estiu del 2023.

Segons ha informat aquest diumenge el consistori barceloní en un comunicat, aquest projecte constarà d’una gran plaça verda central -que s’ubicarà entre els carrers de Pontils, Ulldecona, Cal Cisó, Ferro i Arnès- que servirà com a punt vertebrador per a tota una sèrie d’espais diferenciats, però molt connectats entre ells. Hi haurà un prat petit per a l’estada i el joc, amb un pendent suau que facilitarà l’ús de l’espai per a espectacles infantils o altres activitats, i també un segon prat més gran que quedarà definit per dos murs vegetals, un de verd i un de vermell, i que alhora farà de dipòsit de filtració de les aigües pluvials.

Imatge virtual del nou parc de les Tretze Roses / Ajuntament

La nova plaça central serà el lloc on confluiran aquests dos prats i també farà les funcions de mirador. Per altra banda, el parc també comptarà un jardí en pendent que tindrà dues escales laterals, una de central i una rampa i vegetació per aportar la màxima coloració al conjunt, amb espígol, romaní, margarides grogues o cirerers del Japó, entre altres.

Finalment, un altre jardí se situarà al final del pendent suau del prat gran i serà alhora una zona d’absorció d’aigües per retornar a l’aqüífer les aigües del conjunt del parc. Aquest espai concret estarà format per còdols de riu, i tindrà la vegetació característica d’aquest tipus de llacuna com tamarius o joncs.

Imatge virtual del nou parc de les Tretze Roses / Ajuntament

Pas clau en la configuració d’un nou barri

El consistori destaca que la construcció d’aquest parc significarà un “impuls important” en la transformació engegada a l’àmbit de la Marina del Prat Vermell, on s’està creant un nou barri que preveu acollir uns 28.000 habitants i 12.000 habitatges, generar entre 8.000 i 11.000 llocs de treball i dinamitzar un entorn de 75 hectàrees, equivalent a 40 illes de l’Eixample.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doncs a agost 29, 2022 | 10:08
    Doncs agost 29, 2022 | 10:08
    I tot ple de cagades de gossos i verd pelat i sec sense lloc on ajeure's de brut i deixat com el parc de les aigües on els propietaris de gossos s'han fet els amos.
  2. Icona del comentari de: Manel a agost 29, 2022 | 22:32
    Manel agost 29, 2022 | 22:32
    La propaganda del règim Colau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa