Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Malmès el mosaic d’un conegut artista barceloní en un carrer de Sants

Nou atac contra el patrimoni barceloní. El mosaic que des de fa més de mig segle presideix una de les finques del carrer dels Comptes de Bell-lloc del barri de Sants ha resultat malmès després que algun individu hi hagi pintat a sobre amb pintura negra.

Aquesta obra -un mural ceràmic en forma de trencadís i tessel·les que s’estén com un fris per la cantonada entre els carrers dels Comptes de Bell-lloc i de Robrenyo- és una peça única realitzada per l’artista barceloní Armand Olivé Milian, un conegut ceramista que va ser una figura clau en la utilització del mosaic a la capital catalana.

Malgrat que la pintada de color negre només ha afectat una part d’aquest mosaic, aquest nou episodi de vandalització d’una part del patrimoni de la ciutat ha despertat la indignació de molts usuaris a través de les xarxes socials, que han denunciat la situació i han demanat prendre mesures per evitar que es puguin repetir situacions com aquestes.

Sense protegir

Es dona la circumstància que aquest mural ceràmic no està protegit ni forma part del catàleg com a part del patrimoni artístic i arquitectònic de Barcelona. De fet, Barcelona Singular, el popular usuari rere el qual trobem al periodista Marc Piquer, denunciava a través de les xarxes socials aquesta situació fa només un mes.

“Un fantàstic mural ceràmic d’Armand Olivé Milian (1966) que combina tessel·les i mosaic de trencadís, a l’entrada d’un edifici de Sants i que s’estén en forma de fris al llarg de la façana tant del carrer dels Comtes de Bell-lloc (número 113) com de Robrenyo. No està protegit”, assenyalava Piquer, que acompanya la publicació amb quatre fotografies de l’obra ara malmesa per aquesta pintada.

Malmès per desconeixement

Aquest no és el primer cop que un mural d’Olivé Milian resulta malmès. Un grup de veïns de la Verneda van aconseguir el maig del 2021 salvar diverses obres del reputat artista barceloní ubicades al passatge de l’Arriassa després que l’actuació d’uns paletes -que desconeixen el valor de la peça- acabés amb un dels murals arrencat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a octubre 10, 2022 | 12:56
  Ricard octubre 10, 2022 | 12:56
  Cal agrair al sistema la tolerància total amb aquests delinqüents que es dediquen a empastifar-ho tot, sense que hi hagi cap justícia. En canvi si pintes una estelada vas a la presó ipso-facto.
 2. Icona del comentari de: fat boy a octubre 10, 2022 | 15:03
  fat boy octubre 10, 2022 | 15:03
  Aixo s'arregla facilment amb 50 bastonades la primera vegada i 100 als reincidents.
 3. Icona del comentari de: Jaume a octubre 11, 2022 | 09:24
  Jaume octubre 11, 2022 | 09:24
  De què ens queixem? Portem anys tolerant, quan no fomentant, l'incivisme. Vivim moments ens el què falta palla i sobren llibres.
 4. Icona del comentari de: Ignasi a octubre 11, 2022 | 13:54
  Ignasi octubre 11, 2022 | 13:54
  Anem a pitjor, és evident.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa