Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona treurà espai als cotxes al voltant de més de 150 escoles
  • CA

Un total de 155 escoles de Barcelona tindran l’entorn pacificat a finals del 2022, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona. El programa Protegim les Escoles ha inclòs les 54 escoles on s’actuarà l’any vinent. Se sumaran al centenar de centres on ja s’ha actuat o es farà durant aquest any. D’aquesta manera, tots aquests centres disposaran d’un espai urbà pacificat, amb més espais de trobada i amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat, el soroll i la contaminació generada pel trànsit.

Les obres planificades entre 2020 i 2022 als 155 centres educatius arribaran a 58.052 alumnes. La inversió global aproximada serà d’uns 11,2 milions d’euros, que s’acabarà de detallar amb la concreció dels projectes executius de l’any vinent. La primera pacificació es va fer el gener del 2020 a l’Escola Grèvol, a Sant Martí, i durant l’any passat se’n van completar 26.

Aquest any el consistori té previst un paquet d’actuacions en l’entorn de 75 centres. Les obres es faran entre juliol i agost, aprofitant l’aturada de l’activitat lectiva. Les actuacions en un total de 101 centres entre 2020 i 2021 han suposat l’eliminació de 14 carrils de circulació i 17 carrers amb prioritat per al vianant. En total, s’han guanyat 14.150 metres quadrats d’asfalt que passaran a ser espais d’estada amb bancs i elements de jocs.

Més notícies
Imatge d'arxiu de Nou Barris / Joan GGK
L’Ajuntament anuncia 4,5 milions d’euros per reurbanitzar carrers de Nou Barris
Notícia: L’Ajuntament anuncia 4,5 milions d’euros per reurbanitzar carrers de Nou Barris
Comparteix
El Pla de Barris també té previst abocar-hi 7,1 milions d'euros a diverses actuacions
La regidora Rosa Alarcón i el tinent d'alcaldia Jaume Collboni presentant l'expansió de l'Àrea Verda / Ajuntament de Barcelona
La regidora de Mobilitat allunya instaurar un peatge urbà a Barcelona
Notícia: La regidora de Mobilitat allunya instaurar un peatge urbà a Barcelona
Comparteix
Rosa Alarcón justifica que generaria "noves incerteses" i que la zona de baixes emissions no està "consolidada"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel.bcn a maig 08, 2021 | 17:16
    Manel.bcn maig 08, 2021 | 17:16
    Algú.s'ha aturat a pensar el què suposa.aquesta nova xorrada?...les.entrades i.sortides de.les escoles suposa 15 minuts abans d'entrar i 15 minuts més a.les.sortides..després no passa ni.déu...val.la pena.gastar calers i hipotecar la.zona per.tant poca.estona?..el.fanatisne infantil d'aquests que tenen el poder, no.té nom..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa