Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament anuncia 4,5 milions d’euros per reurbanitzar carrers de Nou Barris
  • CA

El districte de Nou Barris (Barcelona) invertirà 4,5 milions d’euros per a la reurbanització i millora dels seus barris aquest 2021, ha informat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat aquest diumenge. Seran un total de 7 les intervencions que es realitzaran enguany, que formen part del Pla de Rehabilitació Integral (PRI) i el Pla de Barris. L’objectiu és “millorar els espais on conviu el veïnat, pacificant el trànsit dels carrers, millorant l’accessibilitat entre zones, incrementant els espais verds i millorant la qualitat de tot l’espai públic”, segons el consistori.

Algunes d’aquestes actuacions seran la reurbanització dels carrers Amílcar, Marró i Llopis, a més de la modificació de la sala de màquines del llac del Parc Central de Nou Barris i del Balcó d’equipaments de Can Peguera. En aquest últim cas, es millorarà la connectivitat entre el Turó de la Peira, el barri de Can Peguera i els barris adjacents. Així, es vol acabar reconeixent els eixos cívics de Can Peguera tot mantenint el caràcter i la identitat del barri. També s’inclou la incorporació d’un ascensor amb parada a la Llar Residència Centre de Dia Pi i Molist. Està previst que comencin les obres a principis de la tardor, i que durin un any i un mes.

Alhora, es preveu la modificació de la sala de màquines del llac del Parc Central de Nou Barris com a una intervenció prèvia necessària per a la construcció d’una nova escola bressol a la masia de Can Carreras. L’obra ja està licitada i compta amb un pressupost de 900.000 euros, la previsió és iniciar-les a finals d’aquest estiu. En el mateix sentit, al Parc Central de Torre Baró es destinarà una quantitat gairebé idèntica de diners per “dignificar” l’espai alhora que “es millorarà la relació existent amb l’aqüeducte, el qual es preveu il·luminar de forma ornamental, i amb l’entorn natural”. Les obres també començaran a l’estiu.

A la zona nord del districte, es desplegarà la segona fase de les escales mecàniquesde Ciutat Meridiana, entre els carrers de les Agudes, Pedraforca i avinguda dels Rasos de Peguera, que permetrà connectar els carrers salvant els forts desnivells que caracteritzen la zona i reurbanitzar l’entorn generant uns nous jardins. Així es connectarà la vall del Torrent del Bosc amb l’accés al Metro. També s’intervindrà als passatges d’accés millorant la pavimentació i la il·luminació per recuperar l’ús comunitari d’aquests espais. L’inici d’obres es preveu per a finals d’aquest estiu i el Pla de Barris executarà aquesta intervenció amb cost total de 3,5 milions d’euros.

En total, l’Ajuntament ha presentat unes intervencions que suposaran 11,6 milions d’euros, dels quals 4,5 milions corresponen al Pla de Rehabilitació Integral i 7,1 milions més al Pla de Barris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa