Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona supera Madrid per escàs marge en la llista de ciutats més sostenibles d’Europa
  • CA

Barcelona i Madrid es troben entre les 20 ciutats més sostenibles d’Europa, segons l’Índex de Ciutats Europees Sostenibles de Schroders. La capital catalana ocupa el lloc catorzè i la capital madrilenya el quinzè del rànquing, encapçalat per Àmtersam, Londres i París.

L’Índex de Ciutats Sostenibles de Schroders es basa en els perfils de sostenibilitat de les ciutats europees de més d’un milió d’habitants, en què destaquen les urbs que estan complint les seves metes mediambientals d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Les 59 ciutats de l’Índex es classifiquen en funció de 13 polítiques mediambientals igualment ponderades. Aquestes abasten àrees com els objectius de consum d’energies renovables, el transport públic més net, les estacions de càrrega de vehicles elèctrics públics, els plàstics d’un sol ús, la qualitat de l’aire, els plans climàtics, els objectius de neutralitat de carboni i la política de residus.

Les puntuacions més altes es basen en la sòlida resposta de les ciutats per fer front al canvi climàtic. Així, Àmsterdam, Londres i París van obtenir puntuacions similars en totes les categories de polítiques, en gran mesura recolzades pels plans climàtics de les ciutats. Els primers llocs de l’índex estan dominats per ciutats d’Europa occidental i septentrional, mentre que les ciutats de nord d’Europa s’han situat gairebé exclusivament en el quartil superior i les urbs d’Europa de l’Est al capdavall de l’índex, amb la excepció de Praga i Sofia.

Pla de zones verdes

En el cas de l’Estat espanyol, Barcelona i Madrid reben les dues ciutats puntuacions similars en totes les categories de polítiques. Els aspectes més destacats de Barcelona inclouen un nou pla de 38 milions d’euros per augmentar el nombre de zones verdes a la ciutat.

L’actual Pla Climàtic 2018-2030 de Barcelona se centra en una sèrie d’àrees per aconseguir el seu objectiu de neutralitat de carboni per al 2050. Aquest pla inclou la millora de l’eficiència energètica en els edificis, l’augment de la generació d’energia solar, un estratègia de residu zero i l’adquisició d’una flota d’autobusos municipals amb baixes emissions de carboni per 2025.

Més notícies
Alguns dels amfibis localitzats en un magatzem il·legal de Gràcia / CME
Investigat per amuntegar un centenar de tritons i salamandres a uns baixos de Gràcia
Notícia: Investigat per amuntegar un centenar de tritons i salamandres a uns baixos de Gràcia
Comparteix
Un incendi va destapar que l'acusat acumulava espècies protegides en un local de 60 metres quadrats
Imatge d'arxiu dels filtres d'accés a l'aeroport del Prat / Cedida
Colau veu en l’ampliació del Prat “el ‘pelotazo’ de tota la vida”
Notícia: Colau veu en l’ampliació del Prat “el ‘pelotazo’ de tota la vida”
Comparteix
L'alcaldessa assegura que la vicepresidenta Yolanda Díaz també s'oposa al projecte

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa