Colau veu en l’ampliació del Prat “el ‘pelotazo’ de tota la vida”

L'alcaldessa assegura que la vicepresidenta Yolanda Díaz també s'oposa al projecte

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, segueix carregant contra el projecte d’ampliació del Prat pactat entre l’Estat i la Generalitat. En una entrevista a la Cadena Ser, Colau va afirmar que el compromís per convertir l’aeroport en un nus de vols intercontinentals “té tots els ingredients d’una operació especulativa”. “Sona al pelotazo de tota la vida”, va etzibar.

“És un despròposit, como si no haguéssim après res dels errors del passat tot i el que veiem amb el canvi climàtic a Alemanya, a Canadà i amb els incendis. La vida al planeta està realment en perill, és com si no haguéssim après res d’aquesta pandèmia”, va reflexionar l’alcaldessa i dirigents dels comuns, que va afirmar que la vicepresidenta d’Unides Podem, Yolanda Díaz, comparteix la seva visió. Preguntada sobre si Unides Podem treballarà per frenar el pla des de dins del Govern espanyol, Colau va dir que demanaran “rigor, dades i diàleg real” des de totes les instàncies on els comuns ostenten poder, inclosa la vicepresidència segona de l’Estat.

Colau va assegurar que l’ampliació prevista -que l’Estat i la Generalitat no han concretat aquesta setmana- “no garantitza una suposada interconnexió intercontinental que faria de Barcelona un hub“. “Només garantitza milions de visitants de vols low cost“, va reblar. A més, va opinar que la cura del medi ambient i la protecció d’espais protegits a l’entorn del Prat, en especial la llacuna de la Ricarda, no importen gens al gestor aeroportuari Aena. “És un ens públic-privat on la meitat de les accions les tenen fons d’inversió que volen beneficis a curt termina”, va sostenir.

A més, Colau va titllar de “marketing” les declaracions del vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, en què va apuntar que vol que el Prat es converteixi en “l’aeroport més verd d’Europa”. “Em genera encara més desconfiança. Sembla que ens tractin de tontos”, va lamentar.

Més informació

Comentaris

  Quim 04/08/2021 12:43 pm
  Per una vegada els Comuns tenen tota la raó.
  ton c. 04/08/2021 12:46 pm
  i aixó perque ho diu sra. alcaldesa, perque no pot sucar?.
  JordiP 04/08/2021 5:26 pm
  "Pelotasso"? És així com l'actual senyora alcaldesa (aviat caurà) entén la finalitat de les grans estructures i obres públiques? Mmmmm... Malament, si és així: "piensa el ladrón que todos son de su condición".
  Tripartit no, gràcies 04/08/2021 10:05 pm
  "Pelotazo" una castellanada molt pròpia de la Colau, alcaldessa de Barcelona per obra i gràcia del empaita-gitanos, xovinista i caça-fortunes Valls. Dit això, és cert que l'ampliació del aeroport fa tuf, i que, com en totes les grans obres en aquest país (i en el del costat) les comissions i les plusvàlues fruit de les requalificacions del territori són el pa de cada dia. Si no fos que els companys de partit de la Colau governen a Madrid de bracet amb el PPSOEMOC'S, hom arribaria a creure en la sinceritat de les seves crítiques a l'ampliació del aeroport.

Nou comentari