Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investigat per amuntegar un centenar de tritons i salamandres a uns baixos de Gràcia
  • CA

El Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona investiga un home que amuntegava un centenar de tritons de diferents classes i salamandres en uns baixos de 60 metres quadrats del barri de Gràcia. La Fiscalia de Medi Ambient acusa l’home d’un presumpte delicte contra la fauna protegida per emmagatzemar desenes d’exemplars d’amfibis emparats per la legislació d’espècies amenaçades, segons han avançat El Periódico i El Mundo aquest divendres.

Un foc va delatar l’investigat. El local es va incendiar, cosa que va permetre que la Guàrdia Urbana descobrís els animals que s’hi acumulaven i alertés els Mossos d’Esquadra. El propietari no tenia permís per emmagatzemar els animals, que estaven distribuït en 165 receptacles.

Dins del local, els Mossos van decomissar 96 amfibis urodels, tots menys un pertanyents a espècies protegides. Entre altres, els agents van localitzar tritons del Montseny, una espècie en risc d’extinció. La Fiscalia sosté que l’acusat la va capturar o va demanar que li capturessin al Parc Natural del Montseny.

Els exemplars van ser traslladats al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya. A banda, tres tritons van ser trobats morts.

Més notícies
Un incendi destapa un magatzem il·legal de tritons del Montseny i altres amfibis protegits
Notícia: Un incendi destapa un magatzem il·legal de tritons del Montseny i altres amfibis protegits
Comparteix
Els Mossos investiguen d'on havien sortit centenars d'animals i on havien d'anar a parar | Els van trobar els Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana arran de l'extinció de les flames
Cadell de gos rescatat al Poble-sec / GUB
Rescatat un cadell de gos desnodrit i maltractat pel seu propietari al Poble-sec
Notícia: Rescatat un cadell de gos desnodrit i maltractat pel seu propietari al Poble-sec
Comparteix
L'animal va ser localitzat en un deplorable estat físic i la Guàrdia Urbana ha denunciat l'amo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa