Investigat per amuntegar un centenar de tritons i salamandres a uns baixos de Gràcia

Un incendi va destapar que l'acusat acumulava espècies protegides en un local de 60 metres quadrats

El Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona investiga un home que amuntegava un centenar de tritons de diferents classes i salamandres en uns baixos de 60 metres quadrats del barri de Gràcia. La Fiscalia de Medi Ambient acusa l’home d’un presumpte delicte contra la fauna protegida per emmagatzemar desenes d’exemplars d’amfibis emparats per la legislació d’espècies amenaçades, segons han avançat El Periódico i El Mundo aquest divendres.

Un foc va delatar l’investigat. El local es va incendiar, cosa que va permetre que la Guàrdia Urbana descobrís els animals que s’hi acumulaven i alertés els Mossos d’Esquadra. El propietari no tenia permís per emmagatzemar els animals, que estaven distribuït en 165 receptacles.

Dins del local, els Mossos van decomissar 96 amfibis urodels, tots menys un pertanyents a espècies protegides. Entre altres, els agents van localitzar tritons del Montseny, una espècie en risc d’extinció. La Fiscalia sosté que l’acusat la va capturar o va demanar que li capturessin al Parc Natural del Montseny.

Els exemplars van ser traslladats al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya. A banda, tres tritons van ser trobats morts.

Més informació

Nou comentari