Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona serà acusació al judici contra Matteo Salvini per bloquejar l’Open Arms
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat els tràmits per personar-se en el judici contra l’exministre d’Interior italià Matteo Salvini per bloquejar el vaixell d’Open Arms el 2019. El consistori vol comparèixer com a part civil en el procediment penal que se segueix a Palerm contra Salvini per la seva política de ports tancats als vaixells de rescat. Un decret impulsat per l’exministre va impedir que el vaixell d’Open Arms desembarqués l’estiu del 2019 amb més de 130 persones a bord rescatades a alta mar. El vaixell va estar aturat vint dies fins que el fiscal d’Agrigento (Sicília) ho va permetre.

Arran d’això, l’entitat va impugnar el decret i es va obrir un procediment penal en la qual l’organització humanitària és denunciant. Amb la seva incorporació a la causa, el consistori vol “denunciar l’obstrucció de Salvini a la tasca humanitària de salvament marítim, així com reclamar danys econòmics i morals”, ja que en aquell moment l’Ajuntament de Barcelona i l’organització de rescat tenien un conveni per finançar l’expedició humanitària.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha posat en valor la tasca que fan entitats com Open Arms salvant vides i ha qualificat Salvini de “feixista”. També l’ha acusat d’haver vulnerat els drets humans als quals estan compromesos els estats europeus i ha assegurat que la capital catalana es va sentir “atacada” quan es va bloquejar l’Open Arms a Itàlia. “Volem estar al seu costat”, ha dit amb relació a l’ONG.

“Si permetem que es vulnerin els drets humans d’aquestes persones i segueixin morint a la Mediterrània tot Europa està perduda”, ha conclòs. Per la seva banda, Òscar Camps ha assenyalat que ja són cinc anys i 61.000 persones rescatades al mar, però també cinc anys suportant “la difamació” d’alguns líders polítics que han fet campanya contra l’organització per la seva tasca.

Camps ha recordat que l’estiu del 2019 el vaixell va ser “segrestat” durant molts dies quan hi havia 160 persones a bord que necessitaven ser evacuades i ateses. “Van haver de suportar un patiment innecessari”, ha lamentat.

L’impulsor de l’entitat ha explicat que en el seu dia ja van iniciar una campanya judicial i van aconseguir tombar el decret que perseguia les ONG de salvament al Mediterrani. Ara, ha dit, és un “moment important” perquè es personi en el judici contra Salvini la ciutat de Barcelona, com ho ha fet també Palerm, segons ha indicat. “La nostra presència al mar és imprescindible”, ha defensat Camps, que ha promès seguir rescatant persones.

Causa contra Salvini

Segons informa l’Ajuntament de Barcelona, el procediment judicial contra l’exministre italià es troba ara en fase d’audiència preliminar i la propera sessió està prevista pel pròxim 20 de març a la capital siciliana. Colau no preveu que tinguin problemes per personar-se.

El tribunal italià està investigant Salvini, entre altres, per un presumpte delicte de segrest per negar el desembarcament a un port italià a l’Open Arms i mantenir retingudes a les persones que estaven al vaixell.

Més notícies
Voluntaris d’Open Arms traslladen gent gran de residències de Barcelona
Notícia: Voluntaris d’Open Arms traslladen gent gran de residències de Barcelona
Comparteix
L'ONG de salvament marítim obre la porta a noves col·laboracions els propers dies
El fundador d’Open Arms, el nou Sant de la Barceloneta
Notícia: El fundador d’Open Arms, el nou Sant de la Barceloneta
Comparteix
L’artista urbà TvBoy ha pintat el capità del vaixell amb una aureola de sant i amb un immigrant als braços

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa