Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona s’encalla en més de 1.600 positius setmanals

No vam anar a pitjor però tampoc a millor. Aquest és el balanç de l’última setmana completa –del 27 de juliol al 2 d’agost– pel que fa al nombre de nous positius de Covid-19 a Barcelona. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública actualitzades aquest dimecres, del dilluns 27 de juliol al diumenge 2 d’agost es van registrar 1.651 casos nous confirmats amb PCR: 235,8 de mitjana diària, amb un pic de 334 el dijous 30. El total és només una quinzena més que en l’anterior setmana completa. Aquella, la del 20 al 26 de juliol, amb 1.636 casos, sí que havia fet un salt considerable respecte dels 1.170 positius registrats del 13 al 19 de juliol. L’increment de la setmana passada, per tant, no és alarmant i, de fet, trenca l’avenç clar de la pandèmia a la ciutat. Hi ha una desacceleració, malgrat que encara no es pot parlar de frenada i la ciutat continua en zona vermella.

Sants-Montjuïc, encara ‘líder’

Per districtes, es repeteix el mateix patró: Sants-Montjuïc (253 casos), Eixample (244), Sant Martí (239) i Nou Barris (221) es mantenen al capdavant del rànquing amb més contagis, per sobre dels 200 setmanals. Però les variacions són poc significatives respecte de la setmana anterior: 10 casos menys a Sants-Montjuïc, 9 menys a l’Eixample, 5 més a Sant Martí i 3 més a Nou Barris.

Increment a Gràcia

On sí que hi ha un salt a més casos és a Gràcia, que passa de tenir 53 positius nous la setmana del 20 al 26 de juliol a detectar-ne 77 la setmana del 27 de juliol al 2 d’agost. Tanmateix, es tracta de xifres petites que no tenen un especial significat, més enllà de les fluctuacions d’una pandèmia que no acaba de marxar però que tampoc es descontrola.

Descens lleu en la Rt

La bona notícia és que la taxa de reproducció consignada pel departament de Salut, la famosa Rt, ha baixat per sota de l’1 a Barcelona i se situa al 0,97. És a dir, per cada contagiat no se n’arriba a generar un altre més. Aquesta dada indica la velocitat de propagació de la pandèmia i el fet que hagi disminuït respecte de l’1,26 que hi va haver del 20 al 26 de juliol confirma la desacceleració.

Risc de rebrot alt: en zona vermella

Tot i així, la mateixa conselleria adverteix que la Rt encara és alta i que el risc de rebrot –l’índex de creixement potencial– es manté molt alt a la ciutat, amb un 190,11, encara que hagi baixat del 222, 53 que es va registrar la setmana del 20 al 26 juliol. El descens és molt més respecte del pic de 279,11 que hi va haver del 17 al 23 de juliol. Però la mitjana a Catalunya està ara mateix 30 punts per sota de la de Barcelona, en un 160,24. I la regió sanitària de Girona, per exemple, està a 78,75. Això implica que la ciutat és encara en una zona vermella, amb risc de rebrot alt, com moltes de les comarques del voltant, l’Alt Empordà, gran part de les comarques al voltant de Lleida i part de les Terres de l’Ebre.

Més notícies
Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya / UPC

Investigadors de la UPC, sobre els rebrots: “Un esforç més i aconseguim doblegar la corba”

Notícia: Investigadors de la UPC, sobre els rebrots: “Un esforç més i aconseguim doblegar la corba”
Comparteix
Situen la taxa de propagació en 1 i animen a mantenir la línia d'actuació
Notícia: Investigadors de la UPC, sobre els rebrots: “Un esforç més i aconseguim doblegar la corba” - Mobile
Imatge d'arxiu de vianants pel front marítim, durant l'estiu / David Zorrakino (Europa Press)

El risc de rebrot és més alt a Ciutat Vella i Sant Martí

Notícia: El risc de rebrot és més alt a Ciutat Vella i Sant Martí
Comparteix
La zona de Nou Barris, Sant Andreu i Horta-Guinardó ha passat de ser la que registrava més percentatge de positius per coronavirus a la que en comptabilitza menys, les últimes setmanes
Notícia: El risc de rebrot és més alt a Ciutat Vella i Sant Martí - Mobile
Gent sopant a la plaça del Diamant, aquest agost / Sílvia Barroso

El secretari de Salut, sarcàstic amb els jutges: “No sé si continuaran fent d’epidemiòlegs”

Notícia: El secretari de Salut, sarcàstic amb els jutges: “No sé si continuaran fent d’epidemiòlegs”
Comparteix
Josep Maria Argimon confirma que la Generalitat manté la intenció de presentar recurs per poder obligar els bars a tancar a mitjanit
Notícia: El secretari de Salut, sarcàstic amb els jutges: “No sé si continuaran fent d’epidemiòlegs” - Mobile
Panoràmica de la ciutat de Barcelona / Jordi Play

Un de cada 80 barcelonins ja ha donat positiu per Covid-19 durant la pandèmia

Notícia: Un de cada 80 barcelonins ja ha donat positiu per Covid-19 durant la pandèmia
Comparteix
Més de 20.000 veïns de Barcelona són casos confirmats de coronavirus via PCR
Notícia: Un de cada 80 barcelonins ja ha donat positiu per Covid-19 durant la pandèmia - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa