Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona recuperarà amb retard el bany assistit a les platges
  • CA

Les platges de Barcelona tornaran a tenir bany assistit per a persones amb discapacitat, després de les protestes del col·lectiu i de l’oposició. La comissió municipal de Drets Socials ha aprovat per unanimitat una proposició de JxCat per reobrir el més aviat possible el servei. L’oposició ha renyat al govern municipal per haver reobert les platges sense aquesta opció d’inclusió en el lleure, que finalment s’estrenarà aquest dissabte 20 de juny.

El regidor Joan Ramon Riera, en la seva estrena a les comissions des de la seva incorporació dijous passat, ha justificat la demora per la “necessitat d’adaptar els protocols a la nova normalitat” i ha advertit que si s’hagués obert de forma “improvisada” hi hauria hagut “risc”. Com a nou president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) ha assegurat que l’ens ja té redactat el nou funcionament del servei, que ha validat l’Agència de Salut Pública de Barcelona, i ara està a l’espera que el revisi l’empresa que opera el servei.

Riera també ha defensat que la temporada de platges 2020 és inèdita perquè arrossega l’impacte de la pandèmia i sobretot del temporal Glòria, que “es va endur al mar tota la infraestructura” de bany. Per exemple, ha recordat, va caldre reparar a corre-cuita la megafonia i “encara ara queda alguna passarel·la per reparar”.

El calendari estàndard del servei inclou tots els caps de setmana de juny i de la primera quinzena de setembre i els 7 dies de la setmana de l’1 de juliol al 15 de setembre. Les 4 platges de la Barceloneta i la de Nova Icària ofereixen bany assistit matí i tarda i al Fòrum i a la platja de Llevant n’hi ha només pel matí. Disposen d’equipament específic com cadires amfíbies, jocs de crosses, grua elèctrica i cadires de rodes, a més de monitors que en faciliten l’ús.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa