Barcelona s’ha convertit en la primera Capital Mundial de les Polítiques del Temps, una figura creada per la Xarxa de Governs Locals i Regionals per generar més consciència i donar més visibilitat a aquest tipus de polítiques, així com “estendre els seus impactes positius” en la societat, les empreses i el planeta. Aquesta distinció va encaminada a fomentar les polítiques del temps que promouen canvis en l’organització social per satisfer les necessitats de la gestió temporal de la vida quotidiana i millorar la qualitat de vida de les persones. Aborda aspectes com la digitalització i teletreball, la bretxa de gènere en la pobresa de temps, l’equilibri entre la vida laboral i personal, els horaris més saludables o la mobilitat sostenible.

La capital catalana ja ha estat seu de la iniciativa Time Use Week (2020 i 2021), un dels actes claus de la qual va ser, el 2021, la Declaració de Barcelona per les Polítiques del Temps. És la primera declaració política internacional en usos del temps, signada per les principals institucions, organitzacions i centres de recerca mundials, que demana reconèixer el dret al temps, com un dret de la ciutadania, repartit de manera equilibrada, igualitària, saludable, i eficient.

Segons l’Ajuntament, el desplegament de la Declaració de Barcelona permetrà desenvolupar i implementar polítiques de temps que avancin cap a una societat “més sana, igualitària, més productiva i sostenible”, abordant aspectes com l’impacte de la digitalització i el teletreball, la bretxa de gènere en la pobresa de temps, l’equilibri entre la vida laboral i personal, horaris més saludables o la mobilitat sostenible.

L’objectiu del desenvolupament de la Declaració és un full de ruta 2022-2024 per aconseguir que la UE inclogui recomanacions concretes del dret al temps i es formalitzi l’Agenda Urbana del Temps. La Xarxa de Governs Locals i Regionals per les Polítiques del Temps la componen diverses entitats locals i regionals catalanes, franceses i italianes i té l’objectiu de compartir coneixements entre els seus membres intercanviant experiències i bones pràctiques de ciutats i regions i avançar conjuntament en l’agenda de les polítiques de temps a partir del treball conjunt i les experiències compartides.

Més notícies
La Font Màgica de Montjuïc / Ajuntament de Barcelona / Europa Press

Tornen els espectacles de llum i música a la Font Màgica de Montjuïc

Notícia: Tornen els espectacles de llum i música a la Font Màgica de Montjuïc
Comparteix
L'atracció de llum i colors es reprèn després de dos anys d'aturada per la Covid
Notícia: Tornen els espectacles de llum i música a la Font Màgica de Montjuïc - Mobile
S'espera sol a Barcelona OBSERVATORI FABRA

Un dragon khan meteorològic: així serà la setmana

Notícia: Un dragon khan meteorològic: així serà la setmana
Comparteix
Comencem la setmana amb sol, però també tindrem pluja, vent i fins i tot una onada de fred
Notícia: Un dragon khan meteorològic: així serà la setmana - Mobile

TMB, condemnada per denegar un canvi d’horari a una mare soltera amb bessons

Notícia: TMB, condemnada per denegar un canvi d’horari a una mare soltera amb bessons
Comparteix
La sentència obliga l'empresa del metro a indemnitzar l'empleada i recorda que les normes per facilitar la conciliació "han de prevaldre"
Notícia: TMB, condemnada per denegar un canvi d’horari a una mare soltera amb bessons - Mobile

El comerç reivindica accions per recuperar el prestigi de Barcelona

Notícia: El comerç reivindica accions per recuperar el prestigi de Barcelona
Comparteix
Diferents empresaris del sector turístic, la mobilitat i comerciants demanen un govern que posi la mirada en els problemes de la ciutat
Notícia: El comerç reivindica accions per recuperar el prestigi de Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix