Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona es postula per acollir la sortida de la prova reina del ciclisme
  • CA

Tretze anys després d’acollir dues jornades del Tour de França, la capital catalana vol anar un pas més enllà i esdevenir la sortida de la gran competició ciclista. Per aquest motiu, el primer tinent d’Alcalde Jaume Collboni i el regidor d’Esports David Escudé s’han reunit aquest matí amb el director de la prova, Christian Prudhomme, per valorar diferents escenaris per tal que el projecte sigui una realitat durant el proper mandat, si bé encara no hi ha data concreta.

Els directors de la Volta Ciclista a Catalunya i La Vuelta, Ruben Peris i Javier Guillén, també han assistit a l’acte. L’edició del Tour de 2009 va viure dues jornades amb Barcelona, concretament el 9 i 10 de juliol amb les etapes 6 (Girona-Barcelona, amb 175 quilòmetres) i 7 (Barcelona-Andorra, amb 224 quilòmetres) respectivament.

Beneficis recíprocs

“Barcelona pot convertir-se en una de les úniques ciutats del món en acollir els principals esdeveniments esportius mundials: el Mundial de Futbol de 1982, els Jocs Olímipics de 1992 i, ara, la sortida del Tour de França”, ha remarcat Collboni.

El primer tinent d’Alcalde creu que l’aliança entre la capital catalana i l’esport “multiplica els beneficis per a la ciutat i per a la competició que acull” i assegura que Barcelona “està en forma”. En aquest sentit, cal recordar que la ciutat també serà la seu de la 37ena edició de la Copa Amèrica de Vela, que arrencarà el 22 d’agost del 2024, tot i que hi haurà regates prèvies. La competició es podrà veure des de la platja, ja que es farà a 200 metres de distància de la sorra i des d’unes pantalles que estaran situades al Moll de la Fusta.

D’altra banda, recentment ERC va registrar una proposició no de llei al Congrés dels Diputats en què demanava ajuda a l’Estat perquè Barcelona organitzi el Mundial d’atletisme el 2027.

Presentació de La Vuelta al Palau

Aquest anunci de l’inici de les negociacions amb el Tour arriba tot just un dia després que el Palau de la Música Catalana acollís la presentació del recorregut de La Vuelta, que enguany sortirà de Barcelona. Després de 61 anys i per segona vegada a la seva història, la ciutat serà l’escenari d’una contrarellotge per equips amb un traçat molt urbà en la primera etapa que tindrà lloc el 26 d’agost. La segona, que es farà el 27 d’agost, partirà de Mataró i acabarà novament a les portes de l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa