Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Vuelta 2023 escull Barcelona: on comença i per quins carrers passa
  • CA

Hi ha tres curses que centren les mirades de tots els aficionats del ciclisme. El Tour, el Giró i La Vuelta. Doncs bé, aquesta última ha escollit Barcelona per començar el seu recorregut. El voltant del Port Olímpic, que el 2024 acollirà el Mundial de Vela i que darrerament ha despertat polèmica pels seus preus, donarà el tret de sortida a la primera etapa, una contrarellotge que recorrerà diferents punts de la ciutat.

Pel primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, la celebració de La Vuelta “serà una oportunitat per mostrar, novament al món, la riquesa cultural, social i artística de la nostra ciutat”. L’alcaldable socialista també ha interpel·lat a la gent durant la presentació de les primeres etapes: “Volem que la gent surti de casa a gaudir d’aquesta gran festa del ciclisme, que participi de la passió i l’esperit d’aquest gran esdeveniment esportiu”, ha dit.

Per la seva banda, el regidor d’Esports a l’Ajuntament, David Escudé, la cursa obtindrà “una postal esportiva que comptarà amb un dels millors decorats del món, els carrers de la nostra ciutat”.

Jaume Collboni ha animat els veïns a gaudir de la cursa | Ajuntament

La primera etapa, amb inici a la Platja del Somorrostro

La Vuelta 2023 arrencarà amb un traçat de 14,6 quilòmetres. L’inici, a la platja del Somorrostro, deixarà lloc al carrer de la Marina i aquest, després d’una petita volta pel centre del Poblenou, al carrer d’Aragó, que ocuparà gran part del recorregut. Finalment, els ciclistes hauran d’afrontar un petit ascens a la muntanya de Montjuïc.

Segona etapa amb final a Montjuïc

La segona etapa serà més llarga. Dels prop de 15 km passem als més de 180. En aquest cas, la sortida es farà a Mataró i acabarà a les portes de l’Estadi Olímpic de Montjuïc, després de passar per dos colls de segona i tercera categoria. La gran novetat, a més, és que els ciclistes hauran de travessar el circuit de Montmeló.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa