Barcelona ha perdut un milió de banyistes en dos anys

Un informe de l’ajuntament xifra en 3,84 milions les persones que aquest estiu han anat a les platges del litoral barceloní

El mal temps ha perjudicat la temporada de bany a Barcelona. Segons un estudi bianual elaborat per l’ajuntament, aquest estiu les platges del litoral barceloní han acollit uns 3,84 milions de persones, gairebé un milió menys que el 2016. Malgrat la reducció, l’estudi considera que les platges “es consoliden com un dels patrimonis naturals més grans i atractius de la ciutat”.

Les platges de ponent –Sant Sebastià, Sant Miquel, Barceloneta i Somorrostro– han tingut una reducció d’usuaris un 27% superior que les de llevant gràcies a la millora de “la connectivitat entre platges i de les platges amb la ciutat”, que han permès contenir la saturació. 

Evolució dels banyistes a Barcelona / Ajuntament de Barcelona

Evolució dels banyistes a Barcelona / Ajuntament de Barcelona

Amb tot, la meteorologia ha estat el principal factor de la pèrdua de banyistes. “La inestabilitat meteorològica amb un grau d’insolació menor i amb pluges més abundants i intenses que les de l’estiu 2016, ha afavorit el descens del nombre d’usuaris d’enguany”, assegura l’informe.

Més informació

Nou comentari